De toekomst van hotelroomservice, het digital menu platform Breeze

31-1-2022

Breeze technology brengt een QR-code menuplatform naar hotels. Dit is een broodnodige vernieuwing voor roomservice. Het nieuwe systeem wordt momenteel geïmplementeerd in geselecteerde hotels in New York, New Jersey en Florida. Het systeem maakt het makkelijker voor hotelgasten om op hun kamer de dineren, ongeacht of het hotel waarin ze verblijven een eigen restaurant heeft.

Leestijd: 4 minuten.

Breeze een nieuw digitaal menu platform speciaal voor de hotel industrie

Breeze kan met elk hotel werken, ongeacht de grootte, of ze nu een eigen restaurant hebben, een bestaand roomservice aanbod hebben of helemaal geen diner aanbieden. Nu kunnen hotels die nog nooit roomservice hebben aangeboden, dit gemakkelijk gaan doen. Breeze werkt samen met lokale restaurants, zij worden externe roomserviceproviders voor hotels zonder een eigen restaurant. Gasten kunnen eenvoudig de QR-code in de kamer scannen met hun smartphone en ontvangen een samengesteld menu van een lokaal restaurant of een spookkeuken die speciaal voor het hotel is geselecteerd. Het is niet nodig om een app te downloaden.

Breeze draagt bij aan nieuwe mogelijkheden voor de roomservice in hotels.

Hotels met een eigen restaurants kunnen Breeze gebruiken om de inkomsten uit roomservice te verhogen en hun gasten een betere ervaring te bieden. Het TRYP Wyndham Times Square South hotel in New York heeft een aanzienlijke omzetstijging gemeld sinds het gebruik van Breeze. De roomservice bestellingen zijn met 21% toegenomen en de verkoop van alcohol is met 23% gestegen.

John Sharma

“Breeze heeft onze roomservice zo veel efficiënter gemaakt. Gasten houden van het gemak van het bestellen vanaf hun telefoon, dus bestellen ze veel meer. Ons personeel kan het menu ook wijzigen wanneer ze maar willen en het zelfs op bepaalde tijden uitschakelen. Deze flexibiliteit stelt ons in staat om veel meer te doen dan we voorheen konden en Breeze verandert wat mogelijk voor het de F&B van hotels”, zegt John Sharma, eigenaar van PanExpress Travel, een beheermaatschappij voor Wyndham-hotels, waaronder het TRYP Wyndham Times Square South.

Meer operationele efficiëntie

Breeze zorgt voor meer operationele efficiëntie voor hotels met een bestaand roomservice aanbod, omdat het geen tijd hoeft te besteden aan het beantwoorden van oproepen en het opnemen van bestellingen. In plaats daarvan gaat een bestelling direct naar het keuken-POS. Hotels kunnen de menu’s naar wens aanpassen  in real-time. Afhankelijk van het tijdstip, de dag van de week of zelf naan de specifieke behoeften van de gast kan het menu aangepast worden.

Stefan Kouumdjiev

“Roomservice bestellen vanaf je smartphone is beter dan een vaste lijn te pakken en mappen te doorzoeken om een menu te vinden. Breeze maakt roomservice toegankelijker en makkelijker te gebruiken”, zegt oprichter Stefan Kouumdjiev. “Natuurlijk doen mensen dit al via bezorgservices zoals Seamless of Uber Eats, maar met Breeze kan het hotel de ervaring samenstellen. Ze kiezen en veranderen de menu-items en bepalen hoe de items worden verpak, gepresenteerd en geprijsd. Breeze vermindert ook het aantal bezorgers dat door het pand dwaalt en elimineert dat gasten bezorgers buiten moeten ontmoeten, wat nu belangrijker is dan ooit”.

Het beste van Breeze is de flexibiliteit

Het nieuws over her platform gaat snel en volgens Kouumdijev ligt Breeze op schema om tegen volgende herfst meer dan 100 hotels aan boord te hebben.

“Het beste van Breeze is onze flexibiliteit. Horeca-exploitanten racen om zich aan te passen aan de veranderende smaak en behoeften van hun gasten. Breeze geeft de tools om zich in realtime aan te kunnen passen”, zegt Kouumdjiev. “Buiten dineren op de kamer, kunnen gasten bestellen bij het zwembad, het strand, vergaderzalen en dan ook een hotel wil dat de gast een maaltijd kan genieten. Breeze zet nieuwe grenzen voor wat mogelijk is met de F&B in hotels”.

Website: Breeze Technology 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.