De Schroefkurk

4-12-2015

  • De Schroefkurk 1
  • De Schroefkurk 2
  • De Schroefkurk 3

“De klasse van de kurk, met het gemak van de schroef” dat is de slogan van de nieuwste uitvinding in de wijnwereld. De schroefkurk kan gemakkelijk worden geopend en de wijn kan daarna, in tegenstelling tot de traditionele kurk, weer eenvoudig worden afgesloten dankzij de subtiele groeven in de kurk.

De Schroefkurk

Veel wijnen worden tegenwoordig aangeboden met een schroefdop. Een doorn in het oog van wijnliefhebbers en tevens liefhebbers van innovatie, Sharan Visser en Arjan Bomkamp. “Natuurlijk is het fijn om een nog halfvolle fles eenvoudig te kunnen afsluiten, maar bij wijn drinken hoort het ontkurken van een fles en het bijbehorende plopgeluid”, zegt Visser. Toen zij zich afvroegen of dat niet anders kon, ontdekten zij de schroefkurk. “De klasse van de kurk, met het gemak van de schroef”, zoals de slogan van de nieuwkomer in de wijnwereld luidt.  “De schroefkurk is naast gebruiksvriendelijk ook veel duurzamer dan een schroefdop”, zegt Bomkamp. Kurk leidt namelijk tot vermindering van CO2 uitstoot en is goed recyclebaar.

Schroefkurk.nl

Vlak na de ontdekking van het bestaan van de schroefkurk is het idee voor Schroefkurk.nl ontstaan. Schroefkurk.nl is de eerste wijnwinkel die zich richt op kwaliteitswijnen die stuk voor stuk voorzien zijn van een schroefkurk. Op dit moment worden er uitsluitend een rode en witte wijn verkocht van het wijnhuis ‘5 Estates’. De heren hopen dit snel uit te breiden naar een ruim assortiment kwaliteitswijnen.

Website: Schroefkurk.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.