De Salsa Shop bestaat 10 jaar | Inzetten op ervaring en innovatie

1-7-2024

 • tabletable
 • barbacoa 2barbacoa 2
 • dish 2dish 2
 • DishDish
 • dish 3dish 3
 • dish 4dish 4
 • dish 5dish 5
 • dish 6dish 6
 • prepprep
 • prep 2prep 2

De Salsa Shop bestaat 10 jaar! Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak op de Amsterdamse Amstelstraat en dat bleek een schot in de roos. Dankzij de verse, Mexicaanse gerechten en snelle service groeide Salsa Shop uit tot een keten van zestien Nederlandse vestigingen. De ambitie om uit te breiden in Europa is groot.

Met een combinatie van boerenverstand, gedrevenheid, heel hard werken en het verzamelen van de juiste mensen, is Salsa Shop uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse fast-casual-merken. Het geheim? Verse producten, authentieke, Mexicaanse recepten, efficiënte werkprocessen, snelle service en een ervaren team.

Leestijd: 2 minuten

Vers en voedzaam

Het doel van Salsa Shop is om Nederland opnieuw kennis te laten maken met goed Mexicaans eten. Voor veel Nederlanders staat deze keuken nog steeds voor ongezond eten. Salsa Shop werkt al tien jaar uitsluitend met verse en voedzame ingrediënten voor hun snelle burrito’s, taco’s en salades. De formule biedt zes huisgemaakte salsa’s die variëren van mild tot extreem pittig, en elke maaltijd een eigen twist geven. Het concept sloeg direct aan, wat oprichters Louis Wesseling en Steven Visser de kans gaf om flink te groeien.

Bestelzuilen schot in de roos

Bij Salsa Shop draait succes niet alleen om het verkopen van een goed product, maar ook om strategisch personeel en voortdurende innovatie. Deze aanpak vergt aanzienlijke investeringen in zowel personeel als technologie. Recentelijk hebben Wesseling en Visser een ervaren senior team aangenomen om de ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Daarnaast is er een constante drang om de operationele systemen te verbeteren en schaalbaarheid te bevorderen. Een van de meest succesvolle innovaties was de introductie van bestelzuilen. De strategisch geplaatste bestelzuilen, vooral voor het raam, hebben een aanzienlijke toename in het aantal jongeren van veertien tot achttien jaar als gasten opgeleverd, met een verrassend positieve impact op de gemiddelde bestelwaarde. Naast deze fysieke innovaties blijft Salsa Shop streven naar het optimaliseren van de online-gastervaring en het gebruik van de modernste kassasystemen. Door deze voortdurende investeringen in mensen en techniek blijft Salsa Shop niet alleen concurrerend, maar ook aantrekkelijk voor een steeds groter publiek.

Louis Wesseling: ‘Er zit heel veel potentie in het concept, dat bewijzen ook voorbeelden uit het buitenland. Salsa Shop is vers en voor iedereen; van jong tot oud en van bouwvakker tot advocaat. We scoren dan ook ontzettend goed op onze smaak in klantonderzoeken.’

De Salsa Shop bestaat 10 jaar | Sterk fundament

De groeipotentie van Salsa Shop zorgt voor hoge ambities bij de ondernemers. Gasten kunnen anno 2024 terecht bij zestien Salsa Shops in Nederland, en het buitenland lonkt. Nu de fundering staat, zijn ze bezig met het uitrollen van het merk in Europa. Het doel? Dertig vestigingen in 2027 op het Europese vasteland.

Kijk voor meer informatie hier.

 

Website: Salsa Shop

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.