De Orient Express La Dolce Vita | Italië 2023

14-12-2021

  • Orient Express La Dolce VitaOrient Express La Dolce Vita
  • Orient Express La Dolce VitaOrient Express La Dolce Vita Suite
  • Orient Express La Dolce Vita - loungeOrient Express La Dolce Vita - lounge
  • Orient Express La Dolce VitaOrient Express La Dolce Vita

Meer dan 150 jaar geleden maakte Georges Nagelmackers een droom werkelijkheid toen hij de eerste luxe Orient Express-trein lanceerde. In 2023 gaat de Orient Express La Dolce Vita weer op pad om reizigers een onvergetelijke reis te bieden door één van ’s werelds meest geliefde landen: Italië.

Leestijd: 3 minuten

Orient Express La Dolce Vita

Van het luxe treintoerisme-project ondertekend door Arsenale SpA, nu in samenwerking met Orient Express van Accor Group, komt de Orient Express La Dolce Vita, die in 2023 zijn eerste passagiers zal verwelkomen. Zes treinen zullen gaan rijden via verschillende iconische routes door 14 regio’s en daarbuiten, waaronder internationale bestemmingen zoals van Rome naar Parijs, Istanbul en Split. Een magische tussenstop in Rome zal het allereerste Orient Express Hotel, Minerva bevatten, dit hotel opent naar verwachting in 2024.

Een bijzondere manier om Italië te ervaren

Het concept voor de nieuwe Orient Express La Dolce Vita-treinen is een eerbetoon aan “La Dolce Vita”, een historische periode van glamour, joie de vivre en artistieke ijverigheid van Italië in de jaren zestig. Met steun van Accor, de officiële gastvrijheidspartner van de La Dolce Vita trein, en dankzij de samenwerking met Trenitalia en Fondazione FS Italiane, nodigt de reis passagiers uit om over meer dan 16.000 km werkende spoorlijnen te reizen – waarvan 7.000 km niet van stroom voorzien zijn – deze spoorlijnen zijn overblijfselen van de legendarische geschiedenis van Italië. Deze treinreis biedt de mogelijkheid om Italië op een andere manier te ervaren: een milieuvriendelijk avontuur waar vergeten wegen worden verkend, verborgen schatten ontdekt en waar de architectuur centraal staat.

Prachtige Italiaanse tradities en de kunst van hun levensstijl

Ontworpen door Dimorestudio, de wereldwijde architectuur- en ontwerpstudio opgericht door Emiliano Salci en Britt Moran in 2003, belichaamt de Orient Express La Dolce Vita-trein de Italiaanse levenskunst en al zijn prachtige tradities met een meer eigentijdse geest van reizen. Het weelderige decor van de trein zal 12 Deluxe-cabines, 18 Suites, één Honor Suite en restaurant bevatten, die allemaal het vakmanschap, het ontwerp en de creativiteit van de jaren zestig en zeventig vieren.

In samenwerking met gerenommeerde lokale en internationale chef-koks en sommeliers, zullen reizigers 5-sterren service aan boord ervaren. Ze zullen genieten van de schoonheid en uitmuntendheid van “Made in Italy” door middel van bekroonde Italiaanse wijnen en exclusieve haute cuisine. Voor vertrek op het station Roma Termini verwelkomt de Executive Lounge van Orient Express de passagiers en biedt hen een selectie van verfrissingen aan in een gezellige en elegante ruimte, compleet met toegewijd personeel om hen bij te staan.

De routes zijn gekozen om unieke reiservaringen te creëren, allemaal in staat om onze vijf zintuigen te laten ontwaken. De meeste beginnen in Italië en onthullen de wonderen van de Alpen, het landelijke platteland of de paradijselijke stranden van Zuid-Italië. Daarnaast voeren drie speciale routes de reizigers door acht landen, die Rome verbindt met Parijs, Istanbul en Split.

Website: Accor

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.