De koffiefilm over ‘Great Coffee’

3-7-2015

Bekijk deze prachtige short film (15 min) over Great Coffee. Het is een koffiezaak van de gepassioneerde Søren Stiller Markussen de eigenaar en oprichter van GreatCoffee in Aarhus, Denemarken.

Koffiefilm met bezoek aan plantage

Hij bezoekt onder andere een koffieplantage van Frederico Pacas (Café Tuxpal) die al zes generaties door zijn familie wordt gerund in El Salvador, Finca Santra Petrona. Ook gaat hij in New York op zoek naar inspiratie en ziet hij dat de barista’s daar bezig zijn om hun unieke stijl na te streven en elkaar vooral niet van elkaar te kopiëren.

In de video laat Søren Stiller Markussen drie verschillende traditionele verwerkingsmethoden van koffiebonen zien.
– Natural: drogen van de koffieboon met de schil
– Water processed: afspoelen van de vrucht met water
– Honey processed: Verwerkt met Black honey (zonder water) en yellow honey (met water)

Door het suikergehalte te meten tijdens het fermentatieproces kan het proces op het juiste moment worden gestopt om een volle, zoete body krijgen. Voor het gewenste suikergehalte van 18-22% is zo’n 4 uur fermenteren ideaal, daarna ontstaat er koolzuur en alcohol.

Tussendoor geeft de koffieconnaisseur een kijkje in zijn leven en de betekenis en drijfveren in zijn leven, waarin Jiu Jitsu en zwemmen in zee onderdeel van zijn.

Bron: Facebook/KOFFIETCACAO

Website: Facebook/Great Coffee

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.