De eerste Starbucks vestiging in Rome is geopend

15-5-2023

  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome
  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome
  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome
  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome
  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome
  • Open - the first Starbucks store in RomeOpen - the first Starbucks store in Rome

We waren nogal verbaasd toen we het persbericht lazen over de opening van de eerste Starbucks vestiging in Rome. Hoewel we allemaal weten dat de Italianen dol zijn op hun espresso, ristretto en cappuccino, die vaak worden omschreven als de beste koffies ter wereld, dachten we dat er al meer vestigingen in de ‘Eeuwige Stad’ zouden zijn. Maar het gaat nu snel: eind mei openen ze ook twee nieuwe vestigingen in het station Roma Termini.

Leestijd: 2 minuten

De eerste Starbucks vestiging in Rome bevindt zich op Piazza Montecitorio

De eerste Starbucks vestiging in de hoofdstad van Italië is vorige week geopend in samenwerking met Percassi, de exclusieve Italiaanse licentiepartner van Starbucks. De vestiging bevindt zich op het Piazza Montecitorio – het historische en politieke hart van de ‘Eeuwige Stad’. Dit is Starbucks 25e winkel in Italië, onderdeel van een breder uitbreidingsplan om de unieke Starbucks Experience naar nog meer Italiaanse klanten te brengen. De twee andere Starbucks-winkels die eind mei worden geopend, bevinden zich in het Roma Termini station, een grab&go in de kelder en een winkel op het terras, om toeristen, forensen en plaatselijke bewoners te verwelkomen wanneer zij in Rome aankomen. De winkels leveren in totaal 45 nieuwe banen op.

Sinds het betreden van de Italiaanse markt in 2018 met de Starbucks® Reserve Roastery in Milaan zijn er ongeveer 450 banen gecreëerd en er zijn er nog meer op komst: eind 2023 zullen er in totaal 36 Starbucks-vestigingen in Italië zijn.

Starbucks heeft er altijd naar gestreefd een bedrijf te zijn dat partners (werknemers), klanten en koffie centraal stelt. Het Piazza Montecitorio, dat in 2022 met de opening van Castel Romano zijn intrede deed in de regio Lazio, markeert de 25e opening van Starbucks in Italië. Rome is een van de drie Italiaanse steden, naast Milaan en Verona, waar Starbucks-oprichter Howard Schultz in 1983 voor het eerst kennismaakte met de Italiaanse koffiecultuur.

Ontwerpdetails van de Starbucks-vestiging in Montecitorio

De vestiging in Montecitorio, die 35 nieuwe banen oplevert, heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter over twee verdiepingen verdeeld en 80 zitplaatsen met uitzicht op de Kamer van Afgevaardigden. De gekozen materialen herinneren aan de kleurschakeringen van het Piazza Montecitorio. De begane grond is de levendigste en meest dynamische ruimte, gemaakt van travertijnmarmer en tufsteen, typisch voor traditionele Romeinse gebouwen. Hier kunnen klanten hun favoriete eten en drinken bestellen en nuttigen in de comfortabele stoelen omringd door kunstwerken aan de muren. De bovenverdieping is ontworpen met een meer gedempt kleurenpalet en biedt een rustigere ruimte om te genieten van de beste traditionele Starbucks-ervaring.

“De koffiecultuur is zeer diepgeworteld in Rome, met espresso als de meest populaire drank”, aldus Vincenzo Catrambone, General Manager van Starbucks Italië. “Zelfs in Starbucks-vestigingen in Italië is de meest verkochte drank espresso, terwijl de jongere generaties dol zijn op koude dranken en ijskoffie van Starbucks. We zijn altijd bezig met het creëren van unieke voedsel- en drankvoorstellen voor onze Italiaanse klanten, om aan hun behoeften te voldoen en hen te blijven verbazen.”

Het aanbod van eten en drinken

Het voedselaanbod omvat zowel een bakkerij, evenals salades en desserts. Het menu bevat ook de gloednieuwe Oleato™-dranken gemaakt van Starbucks beste arabica-koffie doordrenkt met extra vergine olijfolie, die voor het eerst in februari in Italië werden gelanceerd en nu verkrijgbaar zijn in vestigingen in de VS, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Drankjes van het onlangs gelanceerde zomermenu, waaronder Starbucks Refresha® Drink en seizoensgebonden Frappuccino® Blended Beverages zullen ook verkrijgbaar zijn.

Website: Starbucks Italië

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.