Current Rooftop Restaurant & Bar | Kosmopolitische venue op het dak van Hotel The Den

17-10-2022

  • Exterior of Current Rooftop Restaurant & BarExterior of Current Rooftop Restaurant & Bar
  • Interior of Current Rooftop Restaurant & BarInterior of Current Rooftop Restaurant & Bar
  • Interior of Current Rooftop Restaurant & BarInterior of Current Rooftop Restaurant & Bar
  • Chef Erwin Oudijk - Current Rooftop Restaurant & BarChef Erwin Oudijk - Current Rooftop Restaurant & Bar
  • Current Rooftop Restaurant & BarCurrent Rooftop Restaurant & Bar
  • Current Rooftop Restaurant & BarCurrent Rooftop Restaurant & Bar

Opening – Current Rooftop Restaurant & Bar is de nieuwste aanwinst van ’s-Hertogenbosch. Op de 9e verdieping van Hotel The Den kan iedereen, van jong tot oud – maar altijd young at heart – terecht in het restaurant, de bar en op het dakterras met uitzicht op ’s-Hertogenbosch en omgeving. Deze nieuwe kosmopolitische locatie op het dak van Hotel The Den moet de meest sexy rooftop van Nederland worden.

Leestijd: 2 minuten

Current Rooftop Restaurant & Bar in Den Bosch | Urban uitstraling

Current Rooftop Restaurant & Bar is er voor iedereen die op zoek is naar reuring, gezelligheid, waanzinnig eten, een goede cocktail of een onovertroffen uitzicht op ’s-Hertogenbosch. In de intieme bar kunnen gasten terecht voor een uitgebreid assortiment aan champagnes en een aantal bar bites. Don’t expect the obvious, maar een sexy bar waar iedereen zichzelf kan zijn. Het mondaine interieur bestaat uit veel goud, paars en velvet, planten en een prachtige met leer beklede bar als center piece. Vanuit de bar hebben gasten toegang tot een dakterras waar het gebruik van roestkleurig, geërodeerd staal (cortenstaal) voor een urban uitstraling zorgt, bijvoorbeeld in de twee fonteinen die het dakterras tot leven brengen. Het cortenstaal is een knipoog naar de locatie van Current Rooftop, namelijk aan het begin van de Paleisbrug, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf. Deze Nederlandse ontwerper werkt(e) graag met cortenstaal en is ook verantwoordelijk voor de bekende parkbrug High Line in New York.

Paris chic meets Berlin bold | Genieten van de kookkunsten van chef Erwin Oudijk

Naast de bar kunnen gasten terecht in het restaurant met bar en aan beide kanten een groot dakterras. Binnen vind je veel messing en zwart-witte accenten. Het geheel doet mondain aan; een beetje Paris chic meets Berlin bold. Aan de bar worden verschillende bar bites geserveerd en in het restaurant kunnen gasten kiezen uit een uitgebreid menu dat is samengesteld door Head Chef Erwin Oudijk. Erwin was eerder als Head Chef medeverantwoordelijk voor de keuken van sterrenrestaurant Wils in Amsterdam en wil ditzelfde niveau neerzetten bij Current Rooftop. De chef ontdekte in Australië zijn passie voor koken op open vuur en brengt dit mee naar Current. Veel gerechten worden dan ook bereid op open vuur en rook, hout en houtskool komen veelvuldig terug in de gerechten. Hoewel Current Rooftop Restaurant & Bar een kosmopolitische uitstraling heeft en doet denken aan sexy rooftop bars in wereldsteden als New York en Londen, worden veel producten ingekocht bij lokale leveranciers die met de seizoenen mee produceren.

It’s all about the vibe on top of The Den

Melle van Uden, General Manager van hotel The Den en Current Rooftop: “Bij Current Rooftop Restaurant & Bar leef je in het nu. Het eten en drinken zijn uiteraard erg belangrijk, maar het gaat hier ook om de sfeer. Het is er levendig, vibrant. Op doordeweekse dagen is de sfeer intiem en ontspannen, in het weekeind staat er een dj achter de draaitafels en komt Current Rooftop nog meer tot leven. It’s all about the vibe on top of The Den!”

Current Rooftop ligt in het Paleiskwartier op slechts een paar minuten rijden van de snelweg en op loopafstand van station ’s-Hertogenbosch.

Website: Current Rooftop Restaurant & Bar

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.