Creatief cocktails serveren

14-1-2015

  • Heupflacon
  • Heupflacon

Creatief je cocktails serveren in een flacon of bedenk je eigen merchandise.

Echt jaren geleden ging ik met enige regelmaat eten bij een Japans Steakhouse in Houston (USA) dat cocktails serveerde in witte Geisha of Buddha beeldjes. In een bakje achter het beeld werd een plastic glas neergezet en een rietje stak door een neusgat (als ik het me goed herinner). Door een paar dollar meer te betalen, mocht je het beeldje mee naar huis nemen. Een geliefd collectorsitem bij collega stewardessen indertijd.

Cocktails serveren in een flacon

Recent kwam ik een artikel tegen op Thrillist over cocktails die uit een flacon worden geserveerd. Zij hebben er een achttal voorbeelden over geplaatst op hun website. Natuurlijk kun je als cocktailbar je cocktails serveren vanuit de overbekende heupflesjes, en met de naam van je bedrijf erop is dit natuurlijk mooie merchandising. Ik vermoed dat er best veel mensen een extra bedrag willen betalen om het flesje te kunnen houden! En als er meer mensen op je bar afkomen doordat jij er lekkere cocktails in hippe heupflesjes serveert, dan kun je het bijna voor de kostprijs weggeven.

Zelf creatief zijn….

Natuurlijk kun je dit ook met andere items doen. Als je tienerdochters hebt dan weet je hoe populair de merchandising van bijvoorbeeld het Hard Rock Café is! Zo zou een kopje koffie geserveerd in een klompkopje het bij toeristen in Amsterdam ook bijzonder goed doen. Bepaal aan de hand van je type gasten wat je zou kunnen bieden en waar je gasten gecharmeerd van zouden zijn. (En er vaker voor komen natuurlijk). ^Marjolein

De Flacons kunnen onder andere gekocht worden bij www.heupflessen.nl/

Bron: Thrillist

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.