Corona Island | Beer Brand Corona en experts geven vorm aan de gastervaring ter plekke

15-3-2022

  • Corona IslandCorona Island
  • logo Corona Island

Voorafgaand aan de langverwachte opening van Corona Island, een bestemming die is ontworpen om bezoekers te helpen los te komen van het alledaagse en ze weer in contact te laten komen met de natuur, kondigde Corona recent drie experts aan die gaan helpen de gastervaring van het eiland vorm te geven door middel van voedsel, design en lifestyle touchpoints. Het ontwerp en de programmering van Corona Island worden geleid door een all-star selectie met de architecten Jaime Gaztelu en Mauricio Galeano van James & Mau, Jairo Márquez, chef-kok Christopher Carpentier en Paulina Vega, Lifestyle and Culture Curator.

We zijn een beetje jaloers hier in Europa, slechts elf landen (Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Guatemala, Paraguay, Peru en Zuid-Afrika) hebben lokale promoties die een’ once-in-lifetime’ kans geven voor een volledig betaalde reis naar het eiland. Extra mogelijkheden voor het publiek om toegang te krijgen tot het eiland zullen in de komende maanden worden aangekondigd, laten we hopen dat we ook hier de kans krijgen om die reis te winnen!

Leestijd: 3 minuten

Corona Island | Opnieuw verbinden met de natuur

“Corona Island belichaamt het doel van het biermerk om opnieuw contact te maken met de natuur en we verheugen ons op de samenwerking met onze nieuwe ambassadeurs”, aldus Felipe Ambra, Global Vice President voor Corona. “Met hun expertise zal onze eilandprogrammering een ongelooflijke ervaring zijn waarbij de diepe verbinding met de natuur, de prachtige en organische omgeving centraal staan.”

Naast de nieuwe ambassadeurs blijft Corona streven naar zijn doel om “Blue Verified” te worden, als onderdeel van het strenge Blue Standard-programma van de internationale NGO met de hulp van hun partner, Oceanic Global. De beoordeling wordt momenteel uitgevoerd en Corona Island zal bij de lancering later dit jaar het eerste volledig Blue Verified Island worden.

Een bioklimatisch en duurzaam concept

Het internationale architecten- en ontwerpbureau James & Mau zal het overkoepelende ontwerpconcept van Corona Island leiden. Het bedrijf heeft een sterk portfolio van bioklimatische en duurzame concepten en die kennis wordt toegepast op de bouwconstructies en gastenbungalows van het eiland. De lokale Colombiaanse architect Jairo Márquez past het concept van James & Mau aan de realiteit van de omstandigheden op het eiland aan, met duurzame en lokaal geproduceerde materialen.

“Overeenkomend met het feit dat Corona wordt gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten, zijn de structuren van het eiland doordacht ontworpen om de natuurlijke omgeving aan te vullen en erin op te gaan, of het nu de zee, het strand, de flora en fauna is,” zegt Mauricio Galeano Escobar, hoofdarchitect voor Corona Island. “Onze aanpak eert onze collectieve, diepe relatie met de natuur en nodigt gasten uit om te stoppen, te ademen en te luisteren naar de prachtige wereld om hen heen en de natuur te vieren.”

Duurzaam en culinair programma onder leiding van chef Christopher Carpentier

Het duurzame culinaire programma voor Corona Island zal worden geleid door Chef Christopher Carpentier. Hij is geboren in Chili en woont nu in Colombia. Chef Carpentier is regelmatig gast jurylid in MasterChef Colombia en Chili en heeft verschillende restaurants in de regio. Hij heeft twee boeken geschreven en meerdere culinaire prijzen op zijn naam en gaat de gasten verwennen met de  heerlijke en natuurlijke smaken van Latijns-Amerika. Net zoals het biermerk Corona gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten.

“Als Latijns-Amerikaanse kok en inwoner van Colombia, heb ik diep respect voor de multiculturele gastronomie,” zegt Christopher Carpentier, Executive Chef van Corona Island. “Ik kijk ernaar uit om lokale smaken op duurzame wijze tot leven te brengen in het menu en de programmering van het eiland. Met de tuin die we van plan zijn ter plaatse te planten, zal onze keuken een ervaringsgerichte manier zijn voor onze gasten om opnieuw in contact te komen met de natuur door middel van verse, heerlijke, lokale gerechten.” Bekijk de video, de tekst gaat verder onder de video:

Workshops in duurzaam leven

Naast design en cuisine, zal de gastervaring van Corona Island zich richten op workshops en excursies die gasten onderdompelen in duurzaam leven. Voormalig Miss Universe 2014, televisiepresentatrice en model in haar geboorteland Colombia, Paulina Vega stapt in de rol van Lifestyle Curator van het eiland. Als strandliefhebster en nieuwsgierige avonturierster zal Vega meewerken aan de lifestyle-ervaringen van het eiland, variërend van snorkelexcursies tot het planten van mangroves. Ze put daarvoor uit haar Colombiaanse roots en omarmt de levensstijl en cultuur waarin het project is ontstaan in de hoop dat gasten bij thuiskomst opnieuw verliefd zullen zijn geworden op de natuur.

Over het biermerk Corona

Corona komt uit Mexico en is het toonaangevende biermerk van het land. Het is wereldwijd het populairste Mexicaanse bier en wordt naar meer dan 180 landen geëxporteerd. Corona is een pionier in de bierindustrie door als eerste een transparante fles te gebruiken die zijn zuiverheid en hoge kwaliteit aan de wereld laat zien. Het artwork op de fles is geschilderd, wat hun toewijding aan kwaliteit in hun verpakking en Mexicaans erfgoed benadrukt. Geen Corona is compleet zonder een partje limoen. De limoen, die van nature karakter, smaak en verfrissing toevoegt, is een integraal onderdeel van de unieke ervaring van het drinken van een Corona. Het merk is synoniem met het strand en viert de tijd buiten. Het nodigt mensen uit om te pauzeren, te ontspannen en te genieten van de eenvoudige genoegens van het leven. Corona zet zich voortdurend in om plastic te verminderen.

In 2010 schreven we over het initiatief voor een Beach Hotel in Rome, gemaakt van zwerfplastic.

Website: Corona Island

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.