CORK2CORK duurzaam initiatief van de NH hotel Group

22-1-2015

  • kurkartikel

NH Hotel Group recyclet twee ton kurk in haar hotels. Het CORK2CORK initiatief van NH Hotel Group heeft tot nu toe ruim 1994 kilogram gerecyclede kurk opgeleverd.

Meer dan 75 hotels van NH Hotel Group in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland hebben sinds de start van het project kurken van wijnflessen verzameld, die vervolgens zijn gebruikt voor de constructie en isolatie van hotelmuren en -vloeren. Hiermee levert CORK2CORK een substantiële bijdrage aan de realisatie van de duurzaamheidsdoelen van de NH Hotel Group.

CORK2CORK

CORK2CORK valt onder het duurzaamheidsbeleid van NH Hotel Group en is uitgerold in samenwerking met Amorim, producent van kurk en kurkhoudende bouwmaterialen. Doel is om de fleskurken die gebruikt worden in de hotels een tweede leven te geven door deze te hergebruiken als bouw- en isolatiemateriaal. De ingezamelde kurken zijn samen goed voor 8000m2 aan muur- en vloeroppervlakte, ingezet voor de bouw en renovatie van meer dan 300 hotelkamers.

“We zijn heel trots op dit resultaat van het Cork2Cork programma. We hebben een mooi natuurproduct een tweede leven kunnen geven. Dit is één van de voorbeeldprojecten waarmee we concrete vorm geven aan ons duurzaamheidsbeleid richting interne en externe betrokkenen,” aldus Mónica Chao Janeiro, Director of Environmental Management and Sustainability van NH Hotel Group. “De enthousiaste reacties en het mooie resultaat van deze actie motiveert ons om op deze weg verder te gaan met de duurzaamheidsprojecten in onze bedrijfsvoering.”

Natuurkurk als materiaal

Natuurkurk is na recycling uitstekend te gebruiken voor de productie van muur- en vloerbedekking. Dankzij haar isolerende werking is het in staat geluidsinvloeden tegen te gaan en bij te dragen aan energiezuinige verwarming of koeling van een gebouw.

Bron: NH-Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.