Combineer muziek met voedsel en activeer het vijfde zintuig

12-5-2015

Voormalig chef Barbara Werner schreef een boek over het koppelen van muziek met voedsel en verzorgt pop-ups waarbij ze hier voorbeelden van geeft. Ze laat zien hoe je de perfecte bite creëert door alle vijf de zintuigen te combineren: zien, ruiken, voelen, proeven en horen.

BYOH bij dit pop-up evenement waar ze muziek koppelen met voedsel

(BYOH) Bring Your Own Headset en Barbara Werner leert je de essentie in het toekennen van een numerieke waarde aan het voedsel (FPN – Food Pairing Number) op basis van een wiskundige formule. FPN is gebaseerd op de primaire ingrediënten, de rijkdom van de saus, het gewicht (de bereidingsmethode) en de hitte-index. Dit moet gecombineerd worden met een gelijke numerieke waarde in een muziekstuk (MPN – Musical Pairing Number), die is gebaseerd op het volgende: primaire instrumenten (muzikale familie), beat, tempo en genre categorie.

Wat krijg je als FPN = MPN?

Bijvoorbeeld: spicy Mac & Cheese met als muziek: Coolio Gangsta Paradise. Vanille-ijs met Pachelbel “Canon”. Tonijn Ahi met The Go Go’s of filet mignon met Pavarotti. (BYOH) – Neem je eigen hoofdtelefoon mee naar Barbara’s pop-up restaurant en geniet van alle gerechten en muziek met alle vijf zintuigen. Er is ook een app en een boek over het onderwerp beschikbaar. Een voorbeeld van zo’n pop-up evenement is hier te zien.
Gespot op een lijst van de website Fodor met 10 opvallende pop-up restaurants.

Bron: Fodor

Website: Musical Pairing

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.