ClearTaste: de bittere smaak blokkeren zonder suiker toe te voegen

28-7-2016

Een nieuwe methode om de hoeveelheid suiker in ons voedsel te verminderen! ClearTaste, blokkeert de bittere smaak van voedsel met behulp van een eenvoudige schimmel. ClearTaste is een product van Myco Technology.

ClearTaste

Een nieuwe natuurlijke manier om de smaak van voedsel zoeter te maken zonder daadwerkelijk suiker of suikervervangers toe te voegen. Myco Technology heeft een manier gevonden om de bittere smaken op de tong te blokkeren door moleculen van een schimmel, hierdoor proef je de andere smaken beter. Het gaat om de schimmel mycelium, het vegetatieve deel van de schimmelwortel uit de bodem. Het moet volstrekt smakeloos zijn en dus geen nasmaak achterlaten. Het mycelium wordt gedroogd en vervolgens omgezet in een poeder dat ClearTaste wordt genoemd. Het poeder wordt toegevoegd aan voedsel terwijl het wordt bereid. Schijnbaar blijven deze moleculen gedurende tien seconden op de tong waarna ze door je speeksel worden verwijderd. Die tien seconden zijn genoeg om de bitterheid van een product minder te proeven. Het is een vervanger voor suiker in gerechten die bitter smaken. Voor meer informatie kun je het artikel op de website van PSFK lezen of op de website van Myco Technology.

ClearTaste is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA maar moet nog worden goedgekeurd in de Europese Unie. Myco Technology heeft een mooi motto: ‘improving nature with nature’.

Website: Myco Technology 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.