CleanseBot | ’s Werelds eerste bacteriedodende robot

25-2-2019

  • CleanseBotCleanseBot
  • CleanseBotCleanseBot
  • CleanseBotCleanseBot
  • CleanseBotCleanseBot

Een revolutionair schoonmakende robot, zo klein dat die in je zak past, werd eind 2018 gelanceerd door Ventur Studio. CleanseBot werkt met behulp van kunstmatige intelligentie en is een volledig geautomatiseerde en desinfecterende robot die doormiddel van UV lampen 99,99% van alle bacteriën doodt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt chemicaliën. Door de kickstart campagne van vorig jaar is meer dan 1 miljoen dollar opgehaald door ongeveer 10,500 investeerders. We vragen ons af wanneer de eerste hotel eigenaren deze kleine robots spotten!


The CleanseBot | Weg met ziektekiemen, bacteriën en huisstofmijt

Reizigers kunnen nu rustig slapen, wetende dat hun hotels, hostels en Airbnb vrij zijn van ziektekiemen en bacteriën. De innovatieve en state-of-the-art smartrobot CleanseBot past in de palm van je hand en is makkelijk mee te nemen op reis. De CleanseBot maakt gebruik van multi-directionele ultraviolette kiemdodende straling – UV-C-licht – om bacteriën, ziektekiemen en huisstofmijten op elk soort oppervlak te doden. Wisten jullie dat een onderzoek heeft aangetoond dat 81 procent van de oppervlakken in hotelkamers kiemen en schadelijke bacteriën bevatten? TIME Health schreef er dit jaar nog over, refererend aan een studie uit 2012 onder leiding van een student aan de Universiteit van Houston in samenwerking met Purdue University en de University of South Carolina. Het rapport werd officieel gepresenteerd in de American Society for Microbiology en toonde aan dat de smerigste plekken in hotelkamers de badkamer, lichtschakelaars en het sprei zijn.

Hoe werkt de CleanseBot?

Zodra reizigers hun hotelkamer inchecken leggen ze de CleanseBot op het bed om vervolgens hun dag te beginnen. In 30-60 minuten zal het bed, de dekens, de lakens en het sprei volledig vrij zijn van bacteriën. Pak het vervolgens op in de handheld-modus om elektronische apparaten, lichtschakelaars, harde oppervlakken, kinderspeelgoed en zelfs huisdierenspeelgoed te ontsmetten. Het is net wat comfortabeler slapen wanneer je weet dat je hotelkamer is gedesinfecteerd. De robot kan zes keer ontsmetten en desinfecteren met slechts één keer opladen!

De CleanseBot is slechts 220 gram en doodt 99,99 procent van bacteriën, ziektekiemen en huisstofmijt. Naast de drie reinigingsmodi (onder deken, klimmen en in de hand), is CleanseBot ook een powerbank die je apparaten kan opladen met zijn 3700 mAh-batterij, waardoor je extreem snel een vol tablet, telefoon of ander apparaat hebt.

CleanseBot heeft meerdere patenten, waaronder één voor de technologie die voorkomt dat de kleine robot van een bed valt en een ander op de gepatenteerde wieltechnologie, waarmee de robot over elk type materiaal of oppervlak kan rijden. Het bevat 18 sensoren en vier UV-C-ontsmettingslichten die alle kanten op wijzen en ingebouwde kunstmatige intelligentie om ervoor te zorgen voor een efficiënte reiniging en om elk gebied te detecteren en in kaart te brengen. In de handheld-modus weten sensoren dat je hand zich boven op het apparaat bevindt en schakelen het naar boven gerichte UV-C-lampje uit. Andere sensoren zijn sensoren die obstakels detecteren, richtingen veranderen en over verschillende materialen klimmen. CleanseBot is ’s werelds eerste draagbare reinigingsrobot en is een compact formaat dat perfect is voor op reis en thuis. Zonder agressieve chemicaliën of reinigingsmiddelen, het is volkomen veilig rond kinderen en dieren en geeft je gemoedsrust dat alles wat je aanraakt vrij is van bacteriën!

Website: The CleanBot

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.