Claridge’s viert de kroning van koning Charles lll

14-3-2023

  • Claridge’s Coronation Archive Windows in the hotel’s lobbyClaridge’s Coronation Archive Windows in the hotel’s lobby
  • Union Jack flags across the entrance of the Claridge'sUnion Jack flags across the entrance of the Claridge's
  • Coronation cocktails at The Painter’s Room in the Claridge'sCoronation cocktails at The Painter’s Room in the Claridge's
  • Claridge’s Coronation Archive Windows in the hotel’s lobbyClaridge’s Coronation Archive Windows in the hotel’s lobby

Om de kroning van koning Charles III (zaterdag 6 mei) te vieren en te bezegelen, onthult Claridge’s – het legendarische Mayfair hotel – vaak aangeduid als het ‘bijgebouw van Buckingham Palace’, een reeks speciale koninklijke momenten in mei 2023. Zoals een Claridge’s Coronation Archive Windows in de lobby van het hotel, een nieuw portret van Charles lll door Claridge’s Artist in Residence, Claridge’s Crest Cake met bladgoud en kroningscocktails.   

leestijd: 3 minuten  

Union Jack-vlaggen bij de ingang ter gelegenheid van de kroning van koning Charles lll  

Kate Hudson, archivaris van Claridge’s, heeft de historische archieven van het hotel doorzocht om enkele van de meest memorabele koninklijke momenten en schatten te onthullen.  In het Claridge’s Coronation Archive Window op de begane grond van het hotel wordt de nadruk gelegd op koninklijke kroningen gedurende de 200 jaar dat het hotel bestaat.  Deze kostbare aandenkens omvatten pagina’s uit het dagboek van koningin Victoria, feestelijke waaiers die het hotel in 1911 maakte voor de kroning van koning George V en koningin Mary, en Claridge’s menu’s en cocktailkaarten die werden gemaakt voor de kroningen van koning George VI in 1937 en koningin Elizabeth II in 1953.  De vitrine geeft de gasten niet alleen inzicht in de koninklijke festiviteiten in het hotel in de afgelopen eeuw, maar bevat ook schatten die in de loop der jaren zijn verzameld, van een charmant koekblik in de vorm van de koninklijke kroningskoets tot originele kroningsfoto’s, programma’s en officiële souvenirs. Claridge’s Coronation Archive Windows zal gedurende de maand mei 2023 te bezichtigen zijn in de lobby van het hotel. Het hotel in Mayfair zal dan ook trots Union Jack-vlaggen laten wapperen bij de ingang en een gevoel van pracht en praal brengen in Brook Street.   

Nieuw portret van koning Charles lll door Claridge’s Artist in Residence  

Ter gelegenheid van dit speciale moment onthult David Downton, Claridge’s Artist in Residence, een nieuw kleurenportret van koning Charles lll in de Talking Heads Gallery van het hotel – waar ook een verzameling portretten van beroemde hotelgasten uit heden en verleden te zien zijn.  

Claridge’s Crest Cake met bladgoud en kroningscocktails   

Voor de zoetekauwen onder hun gasten krijgt de Claridge’s Crest Cake een extra koninklijk tintje.  De kroon in het embleem van het hotel staat symbool voor status en Claridge’s koninklijke status, en zal daarom – in de week van de kroning – worden versierd met bladgoud.  Na de jarenlange traditie van het hotel om speciale kroningscocktails te mixen, zal de nieuwe bar van Claridge’s – The Painter’s Room – een speciaal drankenmenu samenstellen, met een knipoog naar het feit dat koning Charles zelf een gevierd schilder is. De cocktailkaart weerspiegelt de liefde van de koning voor zijn tuin in Highgrove en alles wat met bloemen, planten en duurzaamheid te maken heeft.   

Claridge’s wordt al sinds de negentiende eeuw gezien als ‘de koninklijke herberg’ en heeft een schat aan koninklijke verhalen en anekdotes. Voor een kroning moesten extra noodvlaggenmasten aan het metselwerk van het hotel worden toegevoegd om de vlaggen te kunnen zwaaien voor de vele verschillende royals en koninklijke hoogwaardigheidsbekleders die in Claridge’s verbleven.  

Website: Claridge's 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.