Chefs maken kaas met eigen signature

9-10-2014

Wil jij als chef of bedrijf samen met Mirjam een eigen kaas maken, neem dan contact met haar op!

Mirjam van Hest is dochter van chef-kok Martin Willemsen en is na de Hotelschool het kaasvak ingerold. Samen met haar man, William van Hest, runt zij sinds 1995 de kaasgroothandel Fromagerie Guillaume. Ondertussen helpt hun zoon Bas ook mee in de zaak waar ze gespecialiseerd zijn in het samenstellen van kaasassortimenten voor de betere restaurants.

Het idee voor het creëren van eigen kazen

Met Cas Spijkers heeft zij ooit het idee opgevat om samen een kaas te maken gebaseerd op zijn kruiden-en-specerijen-kennis en haar kaas. Door het overlijden van Cas Spijkers is dit destijds niet van de grond gekomen, maar nu zijn de eerste kazen toch gecreëerd met een aantal bevlogen chefs. Mirjam gebruikt daarvoor als basis haar ambachtelijke, extra romige boerenkaas van koeien uit het rivierenland van Heusden en Altena. Ze heeft haar eigen website voor deze kazen; Mir’s Hart & Ziel, waarop je ook de verkoopadressen kunt vinden indien je de kazen wilt proeven.

Mirjam & Rogér Rassin maakten samen Amstel kaas

De samenwerking met Rogér Rassin, chef-kok van het Intercontinental Amstel Hotel en restaurant La Rive, heeft een kaas opgeleverd die een lijntje heeft naar de Amsterdamse geschiedenis. Rogér Rassin heeft gekozen voor een blend van exquise kruiden en specerijen die door de V.O.C. naar Amsterdam werden vervoerd. De kaas wordt ook geserveerd in het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam.

Smaaksensatie van de Amstel kaas

Er zitten verschillende soorten pepers in afkomstig uit Java omdat Rogér er dankbaar voor is dat deze zo’n 200 jaar geleden via de Amstel naar Nederland zijn gekomen. De Penjap peper is er één van en deze smaakt naar kruidnagel, maar er zit ook enkele jeneverbes-, venkel- en mosterdzaadjes in. En als extra smaaksensatie ook een tikkeltje versgemalen kaneel!

Rogér heeft een tweetal recepten met de kaas gepubliceerd, deze zijn hier te bekijken!

Website: Mir's hart en ziel

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.