Cheflabels | Kant-en-klare HACCP-stickers

21-8-2018

  • CheflabelsCheflabels
  • Cheflabels | Eigenaren: Mounir Chtouki en Chris ReindersCheflabels | Eigenaren: Mounir Chtouki en Chris Reinders
  • CheflabelsCheflabels

De vaatwasser wast de kant-en-klare HACCP- stickers van Cheflabels in 20 seconden weg. Niet alleen voedsel, maar ook kant-en-klare HACCP-stickers worden voortaan door de chef in de keuken bereid. Dankzij de Cheflabels-printer kan iedere chef via een app op zijn mobiel nu elk gewenst label printen en plakken in de keuken.

Chef bereidt nu ook zijn eigen wateroplosbare HACCP-stickers in de keuken

Ze willen praktisch en efficiënt werken. Chef Chris Reinders en Mounir Chtouki vinden ‘de administratie van de keuken’ absoluut nodig, maar ook zeer omslachtig. De chefs bedachten daarom een aantal oplossingen om enkele veel voorkomende problemen te tackelen, want volgens hen is het de hoogste tijd voor vernieuwing in de keuken. “Stickers krabben. Altijd maar weer proberen die nagel achter de sticker krijgen. En dan zo goed als het gaat het restant zorgvuldig weg krabben voordat er een nieuwe sticker op kan. Tijdrovend en irritant”, vertelt chef Chris. “Zo kwamen we op het idee om wateroplosbare stickers te maken. Even het spul in de vaatwasser stoppen en 20 seconden later is het probleem en de sticker opgelost.”

De nieuwste oplossing van Cheflabels is echter de printer waarmee chefs in de keuken via een app hun eigen labels kunnen printen. Chef Mounir: “Handgeschreven labels kunnen voor onduidelijkheid zorgen, vooral wanneer dit het handschrift van een ander is. Probeer dan maar eens te ontcijferen wat er staat. Geprinte tekst is altijd leesbaar, maar dan is daar wel een praktische manier voor nodig. Steeds op en neer lopen naar dat kantoortje om via de computer te printen is geen doen.”

Kant-en-klare HACCP-stickers via een app

Cheflabels koos er daarom bewust voor om een app te ontwikkelen. “Iedereen heeft altijd zijn mobiel bij de hand, dus wat is dan makkelijker om even de app te openen, de tekst te typen en dit draadloos naar de Cheflabels-printer te versturen? De printer is zo compact dat er altijd wel een plekje voor te vinden is in de keuken, dus printen en plakken maar. Een log apparaat is helemaal niet meer nodig, je kunt gewoon in de keuken blijven.” Vanaf medio september is de printer verkrijgbaar.

Net zoals voor de stickers met een speciaal gecertificeerde voedsel- en milieuvriendelijke lijm wordt gebruikt, gebruikt de Cheflabels-printer speciale gecertificeerde voedsel- en milieuvriendelijke inkt. Ook wordt er speciaal printpapier voor de labels gebruikt dat geen last heeft van waterspetters en vetspetters. De labels blijven goed leesbaar. En voor wie geen printer nodig heeft, heeft Cheflabels een codeertang met wateroplosbare stickers.

Over Cheflabels

Het bedrijf Cheflabels is opgericht om oplossingen te bieden voor de problemen waar veel chefs tijdens het koken in de keuken tegenaan lopen. De chefs Mounir Chtouki en Chris Reinders vonden dat de administratie in de keuken, het labelen van houdbare voedselproducten met data, efficiënter kan. Daarom startten zij het bedrijf Cheflabels dat horecakeukens voorziet van innovatieve keukenhulpen die het koken in de keuken en alle bijkomende zaken een stuk makkelijker en efficiënter maken. Cheflabels, door en voor chefs.

Website: Cheflabels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.