CHEF On Tour van Nestlé

10-11-2015

  • ©Kasper van ’t Hoff
  • ©Kasper van ’t Hoff
  • ©Kasper van ’t Hoff
  • ©Kasper van ’t Hoff
  • ©Kasper van ’t Hoff

Nestlé gebruikt een foodtruck om chefs kennis te laten maken met hun CHEF vloeibare sauzenlijn. Chef On Tour…

Nestlé maakt gebruik van de streetfood revolutie die voor een explosie aan streetfood en foodtrucks heeft gezorgd. Volgens Nestlé brengt streetfood mensen bij elkaar, de foodtruck verkoper is vaak ook de producent en leert de consumenten waar het product (of gerecht) vandaan komt, wat er in zit en hoe het is bereid.

Vanuit deze gedachte laat Nestlé met CHEF On Tour hun klanten zien hoe je hun nieuwe producten kunt toepassen. Nestlé’s culinair adviseur (chef-kok Edwin Detering) promoot specifiek de CHEF vloeibare sauzenlijn in zijn eigen foodtruck. Hij licht toe hoe de sauzen worden bereid, wat er in zit en welke afleidingen er mogelijk zijn.

De sauzen van CHEF On Tour

Van 27 oktober t/m 12 november bezocht Nestlé een tiental horeca vestigingen. Nestlé Professional heeft chefs van de Van der Valk hotelketen betrokken in het ontwikkelproces van deze sauzen. In het kader van die samenwerking wilde Nestlé de volledige keukenbrigades bij het Van der Valk concern enthousiasmeren voor de sauzen die zij samen met hun collega’s hebben ontwikkeld.

De foodtruck heeft in deze periode gestaan bij de (leveranciers)ingang van de keuken van hotels. Met de foodtruck haalde Nestlé de hele brigade op een geschikt moment uit de keuken (tijdens de mise en place voor de lunch of het diner). De demonstratie duurde slechts 15 tot 20 minuten, zodat de brigade daarna meteen weer aan de slag kon. Laag drempelig in een korte break kennis maken met de vier sauzen; CHEF Pepersaus, CHEF Rode Wijnsaus, CHEF Stroganoffsaus en CHEF Grillsaus*. Eerst proefden de chefs de sauzen puur (opgewarmd), daarna in combinatie met een stukje gegrilde entrecote en een stukje gebakken kippendijfilet.

*De peper- en rode wijnsaus is verkrijgbaar bij reguliere groothandels. De stroganoff- en grillsaus zijn op dit moment alleen rechtstreeks leverbaar aan Van der Valk Voorschoten.

Gaan we ‘CHEF On Tour’ vaker zien?

Daarover zegt Nestlé: “Mocht CHEF On Tour een door keukenbrigades gewaardeerde manier zijn om chefs kennis te laten maken met onze sauzen, zullen wij zeker overwegen om andere ketens en/of afzonderlijke horecalocaties te bezoeken met dit concept. Wellicht pikken we dan ook nog horeca-evenementen mee in 2016”.

Website: Nestle Profesional

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.