Carlsberg Green Fiber Bottle | nieuwste update over hun ‘papieren bierflesje’

24-10-2019

  • Prototype of the Green Fibre Bottle with Carlsberg pilsner
  • Prototype Green Fibre Bottle with wood fibres
  • Prototype Green Fibre Bottle close up

Tijdens de C40 World Mayors Summit in Kopenhagen, Denemarken, heeft de Carlsberg Group een update gegeven over de ontwikkeling van de ‘Carlsberg Green Fiber Bottle’, ’s werelds eerste ‘papieren fles’ voor bier. Het flesje wordt gemaakt van duurzaam geproduceerde houtvezels, het is zowel 100% biobased als volledig recyclebaar. De Groep heeft ook aangekondigd dat een aantal toonaangevende wereldwijde bedrijven met hun gaan samenwerken aan de ontwikkeling van de technologie voor deze duurzame, papieren flesjes.

Deze ontwikkelingen zijn een voortzetting van Carlsbergs zoektocht naar duurzame innovaties en een belangrijk onderdeel van hun duurzaamheidsprogramma Together Towards ZERO, inclusief de commitment om hun impact op het milieu te verminderen en consumenten een interessante nieuwe optie te bieden.

Carlsberg Green Fiber Bottle | Twee nieuwe prototypes

Carlsberg heeft twee nieuwe prototypes van de Green Fiber Bottle onthuld die ze hebben ontwikkeld. Beide zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde houtvezels, volledig recyclebaar en hebben een laagje waardoor de flessen bier kunnen bevatten. Het ene prototype maakt gebruik van een dunne gerecyclede PET-plastic en het andere van een 100% organisch materiaal. Deze prototypes zullen worden gebruikt om de technologie te testen, omdat Carlsberg een oplossing zoekt voor het bereiken van de ultieme ambitie van een 100% biobased fles zonder polymeren.

“We blijven innoveren in al onze verpakkingsformaten en we zijn blij met de vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt met de Green Fiber Bottle. Hoewel we er nog niet helemaal zijn, zijn de twee prototypes een belangrijke stap in de richting van het realiseren van onze ultieme ambitie om deze doorbraak op de markt te brengen. Innovatie kost tijd en we zullen blijven samenwerken met toonaangevende experts om de resterende technische uitdagingen te overwinnen, net zoals we deden met onze plastic-reducerende Snap Pack”, aldus Myriam Shingleton, Vice President Group Development bij Carlsberg Group.

Nieuwe partners aan boord

Carlsberg is al met dit Green Fiber Bottle project gestart in 2015 samen met innovatie-experts EcoXpac, verpakkingsbedrijf BillerudKorsnäs en postdoctorale onderzoekers van de Technische Universiteit van Denemarken, ondersteund door Innovation Fund Denmark. De gecombineerde inspanningen hebben geresulteerd in de opkomst van Paboco®, het bedrijf voor papieren flessen – een joint venture tussen BillerudKorsnäs en ALPLA, een specialist in flessenproductie.

Carlsberg vormt nu samen met The Coca-Cola Company, The Absolut Company en L’Oréal een ‘paper bottle community’, gelanceerd begin oktober door Paboco®. De community verenigt toonaangevende internationale bedrijven en experts met de visie om duurzame verpakkingen te ontwikkelen en producten van hoge kwaliteit te bieden met minder impact op het milieu.

Een voortdurend streven naar beter

Carlsberg’s focus op duurzame verpakkingsinnovaties is niet nieuw. In 2018 lanceerde de Deense brouwer al een aantal verpakkingsinnovaties, waaronder gerecyclede krimpfolie, groenere etiketinkt en het innovatieve Snap Pack, geen plastic verpakking rond de six-packs maar in plaats daarvan een systeem waarbij de blikken aan elkaar plakken.

Website: Carlsberg Group

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.