Cape Town Social Club opent dit najaar in de Jordaan!

13-9-2022

  • Cape Town Social ClubCape Town Social Club
  • Cape Town Social ClubCape Town Social Club

Opening – Cape Town Social Club, in dit nieuwe high-end restaurant met cocktailbar staan Zuid-Afrikaanse flair, verfijnde gerechten, originele cocktails en persoonlijke service centraal

Dit najaar opent Cape Town Social Club in de Raamstraat in Amsterdam-Centrum. Eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim, beiden gepokt en gemazeld in de high-end horeca, brengen hiermee Kaapstad naar onze hoofdstad.

Leestijd: 1 minuut.

Cape Town Social Club

Nee, je hoeft geen braai te verwachten, of tig variaties op de boboti; bij Cape Town Social Club staan elegante gerechten op de kaart die geïnspireerd zijn op de verfijnde Zuid-Afrikaanse keuken en Kaapstadse joie de vivre. Gerechten met finesse, zoals je mag verwachten van een chef als Sebastian Erasmus. Hij werkte onder andere in toprestaurants als The Test Kitchen en The Potluck Club in Kaapstad en La Rive en The White Room in Amsterdam. Gasten kunnen vanaf de herfst helemaal losgaan met een uitgebreid diner of een van de acht kleinere gerechten bestellen bij hun drankje. Wij zouden het in Nederland misschien over borrelhapjes hebben, maar de associatie met bitterballen doet het niveau van Cape Town Social Club geen eer aan. Tenzij het huisgemaakte bitterballen op Michelin-niveau zijn met Zuid-Afrikaanse twist. Want dat is waar deze nieuwe hotspot voor staat: goed eten op hoog niveau in een relaxte setting.

Cocktails in de spotlight

Ook cocktails krijgen een prominente plek. Alexander Heim is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen aan de voorkant en zet hiervoor de ervaring in die hij wereldwijd opdeed. Van Kaapstad tot New York en van Londen tot Amsterdam, Alexander werkte in de beste bars en stelde regelmatig succesvolle cocktail- en drankkaarten samen. Verwacht klassiekers, maar ook cocktails met een twist, want de ervaren bartender is niet bang om buiten de gebaande paden te gaan wat betreft ingrediënten en smaakcombinaties. Maar ook de rest van het barmenu bestaat uit uitblinkers: van de beste (mousserende) wijnen tot een uitgebreide selectie rum en whisk(e)y’s. Wie lid is van de Cape Town Members Club mag zelfs eigen favoriete flessen bij Alexander bestellen en onderbrengen. Dit loyaliteitsinitiatief moet ervoor zorgen dat er een intieme gemeenschap ontstaat van vaste gasten die hun voordeel doen met verschillende perks, zoals kortingen, voorrang bij het reserveren en uitnodigingen voor speciale avonden.

Het interieur van Cape Town Social Club is intiem en warm, met veel sfeerlicht, blauw fluweel en houten accenten. Hier kom je om te genieten: van de ongedwongen sfeer, persoonlijke service, het uitstekende eten en de beste cocktails. See you soon!

Cape Town Social Club is vanaf de herfst van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief via de website.

 

Website: Cape Town Social Club.

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.