Canadian Pacific Holiday Train | Van station naar station voor daklozen

27-12-2016

Het is een jaarlijks terugkerende traditie. De Canadian Pacific Holiday Train zal dit jaar voor de 18de keer haar ronde rijden door Canada en de VS. De trein rijdt elk jaar rondom de feestdagen van station naar station om op deze manier eten, aandacht en geld in te zamelen voor daklozen.

Canadian Pacific Holiday Train

Een mooier gebaar bestaat er bijna niet. De Canadian Pacific Holiday Train creëert het ultieme kerstgevoel door tijdens de feestdagen rond te rijden en aandacht te vragen voor daklozen. Dit gebeurt op een speciale manier doordat de trein is versiert met toeters, veel knipperende lichten en een treinstel dat omgebouwd kan worden tot podium voor optredens. De trein trekt elk jaar weer duizenden toeschouwers die langs de route staan of de trein opwachten bij de verschillende stations.

Capture the spirit

Sinds de traditie begon in 1999, is er ruim 9 miljoen dollar opgehaald en bijna 2 miljoen kilo aan eten voor lokale voedselbanken. Tegenwoordig kunnen de toeschouwers ook meedoen met de ‘Capture The Spirit’ foto wedstrijd via Facebook, winnaars hiervan winnen een exclusieve rit op de trein volgend jaar.

Bron: Business Insider

Website: Canadian Pacific Holiday Train

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.