Cakes & Bubbles by Albert Adrià | Opent in november in het Hotel Café Royal

9-8-2018

  • The cheese cake at Cakes & Bubbles at Hotel Café RoyalThe cheese cake at Cakes & Bubbles at Hotel Café Royal
  • Original cheese cake at Cakes & Bubbles at Hotel Café RoyalOriginal cheese cake at Cakes & Bubbles at Hotel Café Royal
  • Albert Adrià will open Cakes & Bubbles at Hotel Café RoyalAlbert Adrià will open Cakes & Bubbles at Hotel Café Royal

Na zijn succesvolle pop-up in Hotel Café Royal in 2016, keert de bekende chef Albert Adrià, die samen met zijn broer Ferran een gastronomische revolutie ontketende met het legendarische restaurant ElBulli, in november terug in Londen om een ​​permanente vestiging van ‘Cakes & Bubbles’ te lanceren. Albert Adrià, die in 2015 door ‘The World’s 50 Best Restaurants’ werd verkozen tot ‘The World’s Best Pastry Chef’, runt een imperium van restaurants. Zoals de altijd uitverkochte avantgardistische tapasbar ‘Tickets’ en bijvoorbeeld ‘Hoja Santa’, met een moderne Mexicaanse keuken die in 2016 werd bekroond met een ster in de Michelin-gids en zijn befaamde nieuwste onderneming, Enigma. Cakes & Bubbles is het eerste niet pop-up concept van Adrià buiten Spanje. Adrià merkt op: “Ik geloof dat Londen de hoofdstad van de wereld is en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Het project spreekt mijn kwaliteiten als pastry chef aan – ik heb nog nooit iets geopend dat zo specifiek gerelateerd is aan de zoete wereld. Onze benadering en het menu zal een kruising zijn tussen klassiek en hedendaags. Ik kijk er naar uit om dit concept naar Hotel Café Royal te brengen, het enige moderne grand hotel van Londen en de plek waar ik me thuis voel in de stad.”

Cakes & Bubbels

Cakes & Bubbles draagt ​​bij aan een opwindend culinair programma in Hotel Café Royal, dat zich de laatste jaren steeds meer heeft ontwikkeld. In aanvulling op Adrià’s pop-up concept in 2016, brachten de Roca-broers van El Celler de Can Roca in datzelfde jaar hun beroemde, door Girona beïnvloede, keuken naar het iconische hotel. Cakes & Bubbles sluit zich ook aan bij het in juni 2018 geopende restaurant Laurent, met 110 zitplekken dat wordt geleid door de internationaal gerenommeerde Franse chef-kok Laurent Tourondel.

Cakes & Bubbles moet de perfecte mix van traditie en moderniteit gaan bieden – met de eigenzinnigheid en speelsheid die het werk van Adrià is gaan definiëren – dat een parade van uitzonderlijke desserts gaan serveren. Een klassieke Spaanse cheesecake en de befaamde ‘Tickets’ cheesecake, een subtiel en exquise dessert met hazelnootaroma’s, compleet met een niet-traditionele schil van witte chocolade. Je kunt hier dus een stukje van de smaak van ‘Tickets’ proeven, één van de meest gewilde reserveringen in de restaurantwereld. ‘Classics’ zoals flan met donkere karamel en zelfgemaakte donuts staan op het menu naast decadente fruittaarten waaronder ananas met palmhoning en aardbeien met vers sinaasappelsap. Daarnaast staat er ook een selectie van specials op het menu zoals Airwaffles met gekaramelliseerde banaan en Chocolade ninyoyaki cake ballen. Een brede selectie van champagnes en mousserende wijnen per glas en per fles komen op de kaart te staan, goed geprijsd om de toegankelijkheid te vergroten en om hun gasten de mogelijkheid te bieden het gevarieerde aanbod van diverse producenten te verkennen.

Hotel Café Royal onderdeel van The Set Hotels

Recent hebben wij toevallig nog genoten van een suite in het hotel, met zeker voor Londen enorm veel ruimte en prachtig ingericht! Met één van de mooiste, ruimste ondergrondse spa’s die wij ooit hebben gezien.

Café Royal is geopend in 1865 en is al anderhalve eeuw een gevestigde en iconische locatie voor de sociale scene van de Britse hoofdstad. In zijn recente reïncarnatie als het luxueuze Hotel Café Royal, blijft het een gevestigde favoriet voor de lokale bevolking, terwijl het ook een wereldwijde bekende hotelbestemming is geworden. Gelegen in het hart van Londen, met het elegante Mayfair in het westen en het creatieve Soho in het oosten, is het hotel perfect gelegen op loopafstand van de beste winkelstraten van Londen, toeristische attracties en theaters. In het hotel zijn de historische delen met zorg gerestaureerd, terwijl 160 kamers en suites (waaronder 7 signature suites) zijn gecreëerd in een moderne maar toch verfijnde stijl. Het hotel biedt een selectie van restaurants en bars waar zij hun reputatie van het aanbieden van gastvrijheid en bijzonder dineren voortzetten. Daarnaast bieden zij een holistisch welzijnsconcept, Akasha. Hotel Café Royal maakt deel uit van The Set Hotels, met het Conservatorium in Amsterdam en het onlangs geopende hotel Lutetia in Parijs. Allen zijn geïnspireerd op het artistieke en imaginaire erfgoed van de gebouwen waarin ze zijn gevestigd en hun iconische culturele en levendige locaties.

Website: Cakes & Bubbles at Hotel Café Royal

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.