Cacaofruit Experience l Barry Callebaut komt met innovatieve reeks producten gemaakt van 100% cacaofruit

8-10-2019

  • Barry Callebaut - Cacaofruit Experience - WholeFruit Chocolate
  • Barry Callebaut - Cacaofruit Experience - WholeFruit Chocolate

Barry Callebaut AG, een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, presenteerde vorige week (27 september), op een exclusief evenement in San Francisco ‘Cacaofruit Experience’: een innovatieve reeks producten die – met de frisse, fruitige smaak en natuurlijke rijkheid van cacaofruit – een nieuwe categorie eten & drinken introduceert. Als onderdeel van ‘Cacaofruit Experience’ presenteerde het bedrijf ook de heerlijke WholeFruit chocolade aan de ambachtelijke branche: een frisse, fruitige delicatesse gemaakt van 100% puur cacaofruit.

Eten en drinken voor de volgende generatie

In de regel wordt circa 70% van het cacaofruit weggegooid als afval. ‘Cacaofruit Experience’ benut daarentegen het volledige potentieel door gebruik te maken van het complete fruit: de bonen, de schil met veel voedingsstoffen en het frisse en fruitige pulp en sap. Dit resulteert in hoogwaardige ingrediënten die gebruikt kunnen worden in sappen, smoothies, ijsdesserts, bakkers- & banketbakkersproducten en snacks, tot aan chocolade toe.

Millennials en centennials zijn op zoek naar een gelukkig en gezond leven, met oog voor de wereld om hen heen. Ze willen eten en drinken dat lekker en voedzaam is, maar ook goed is voor planeet en mens. ‘Cacaofruit Experience’ voldoet aan deze vraag: Ze hebben een frisse en fruitige smaak en zitten boordevol voedingsstoffen zoals vezels, eiwit en magnesium. Tegelijkertijd zijn ze goed voor de planeet en de mensen, omdat het hele cacaofruit wordt gebruikt.

Antoine de Saint-Affrique, CEO van Barry Callebaut: “Innovatie is een van de pijlers van onze groeistrategie. Onze ongeëvenaarde kennis stelt ons in staat een nieuw terrein te betreden nu we het volledige potentieel van het cacaofruit kunnen benutten, door de Maya’s ook wel het ‘voedsel van de goden’ genoemd. Vandaag presenteren we met ‘Cacaofruit Experience’ opnieuw een baanbrekende innovatie. Wij kijken ernaar uit om deze nieuwe weg samen met onze klanten in te slaan en vele nieuwe toepassingen te ontdekken die ‘Cacaofruit Experience’ en WholeFruit chocolade mogelijk zullen maken”.

Mondelēz International start wereldwijde uitrol van ‘Cacaofruit Experience’

SnackFutures, de innovatie- en ondernemingstak van Mondelēz International – ’s werelds grootste snackfabrikant – is het eerste bedrijf dat onder de vlag van het nieuwe merk CaPao ‘Cacaofruit Experience’ in een consumptieproduct introduceert. CaPao is een pilot gestart met twee snacks – Smoothie Ball en cacaofruit Jerky Strips – die via enkele geselecteerde winkels in Los Angeles, Californië worden aangeboden.

WholeFruit chocolade voor chefs en ambachtslieden: gemaakt van 100% puur cacaofruit

‘Cacaofruit Experience’ komt op de markt in de vorm van een nieuw soort chocolade: WholeFruit chocolade. Deze frisse, fruitige chocolade is gemaakt van 100% puur cacaofruit. Vanaf mei 2020 zal WholeFruit chocolade verkrijgbaar zijn in twee varianten: het krachtige WholeFruit Bold en het verleidelijke, zachte WholeFruit Velvety. Het evenement in San Francisco vormt de start van een co-ontwikkelingsprogramma met dertig van de beste chocolatiers en patissiers, die de mogelijkheid krijgen om het volledige smaak- en aroma palet te ontdekken en de onbeperkte toepassingen van WholeFruit chocolate te verkennen.

Marktonderzoek bevestigt het potentieel van WholeFruit chocolate

Een kwantitatief consumentenonderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk wereldmarktonderzoeksbureau in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China, voorspelt dat WholeFruit aan zal slaan.

Pablo Perversi, Chief Innovation, Sustainability & Quality Officer van Barry Callebaut, voegt toe: “Ons doel binnen R&D is het ontwikkelen van innovaties die trendy zijn, die voldoen aan de onvervulde vraag van consumenten en die ook fantastisch smaken. WholeFruit chocolate scoort goed op alle drie punten. Het zal voldoen aan de wensen van millennials en centennials, die op zoek zijn naar ‘gezonde verwennerij’, net zoals onze Ruby chocolate (op de markt gekomen in 2017) voldoet aan de vraag naar ‘hedonistische verwennerij’. Bovendien zorgen wij ook voor een positieve impact op de planeet en de mensen door meer van het cacaofruit te gebruiken en minder weg te gooien.”

Website: Barry Callebaut

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.