By the Dutch | Medailles op Internationale wedstrijden voor deze ‘Spirits with a Dutch heritage’

16-8-2018

 • Basin Gin SmashBasin Gin Smash
 • Kopstootje, Old GeneverKopstootje, Old Genever
 • Batavia Arrack Piet de GruyterBatavia Arrack Piet de Gruyter
 • Oude Fashioned, Freddys, IWSC, SIlver-OUT 2018Oude Fashioned, Freddys, IWSC, SIlver-OUT 2018
 • By the Dutch, Old GeneverBy the Dutch, Old Genever
 • Batavia cocktailBatavia cocktail
 • Cupid's ElixirCupid's Elixir
 • Silver Medals 2018, Old-Genever, IWSC, Gin-MastersSilver Medals 2018, Old-Genever, IWSC, Gin-Masters
 • Dutch MuleDutch Mule
 • Dutch AppleDutch Apple

‘By the Dutch’ heeft recentelijk een aantal belangrijke onderscheidingen ontvangen op verschillende internationale wedstrijden. Ze hebben medailles in de wacht gesleept tijdens de Gin Masters 2018, IWSC 2018 en Tastings.com 2018. De Batavia Arrack en Dry Gin waren goed voor goud. De ‘By the Dutch’ Old Genever viel als enige Nederlandse Jenever in de prijzen bij de Gin Masters 2018.

By the Dutch | Batavia Arrack

De Batavia Arrack, behaalde 92 punten (Exceptional), zo oordeelde het gerenommeerde Amerikaanse Beverage Testing Institute ‘Tastings.com’. Het jury commentaar: “A rich and refined Batavia Arrack for sipping or cocktails.” Meer recent (juli 2018) ontving de Batavia Arrack een zilveren medaille (Outstanding) van International Wine & Spirits Competition (IWSC). Batavia Arrack is een Rum uit Indonesië, die sinds de 17de eeuw (VOC periode) naar Nederland wordt verscheept.

By the Dutch | Dry Gin

Voor de Dry Gin is de gouden medaille die ook bij het de Amerikaanse Beverage Testing Institute ‘Tastings.com’ werd behaald, de eerste gouden medaille sinds lancering in mei 2017. Met 94 punten is de Dry Gin gewaardeerd als ‘Exceptional’ en het commentaar van de jury was: “A superb gin with instant appeal and great versatility.” Eigenaar van ‘By the Dutch’ Jos Zonneveld is erg verheugd met dit nieuws. “Met de komst van de Batavia Arrack en Dry Gin zien wij een sterke groei in dergelijke Internationale waarderingen. Dit helpt ons enorm om ons educatieve programma in kracht bij te zetten.”

The Old Genever

De Old Genever is voor de derde jaar op rij in de prijzen gevallen bij de GIN MASTERS in juli 2018. Dit jaar was de Old Genever als enige Nederlandse Jenever gewaardeerd met een zilveren medaille. In 2016 ontving de Old Genever in dezelfde competitie een gouden medaille. Tevens heeft de Old Genever recent een zilveren medaille gewonnen bij de International Wine & Spirits Competition 2018 (juli 2018).

By the Dutch | Storytelling rondom traditie en vakmanschap

‘By the Dutch’ is ontstaan in september 2015 met de missie om dranken met een Nederlands erfgoed internationaal in de schijnwerpers te zetten. Al eerder heeft ‘By the Dutch’ in de aandacht gestaan met de lancering van hun Gin in mei 2017. Jenever is de voorvader van Gin. In het voorjaar van 2016 heeft ‘By the Dutch’ een Batavia Arrack geïntroduceerd. Een op hout gelagerde Rum uit Indonesië̈ (Java), welke sinds de VOC tijd naar Nederland wordt gehaald. Hun portfolio wordt ondersteund door een drietal eigen bitters (Classic, Orange en Ginger). Sinds de oprichting van ‘By the Dutch’ in September 2015 heeft het educatieve merk 18 medailles en waarderingen op haar naam geschreven. Daarnaast exporteert ‘By the Dutch’ naar ruim 22 landen. Eigenaar Jos Zonneveld: “Wij zijn erg trots op de hoeveelheid waarderingen voor onze distillaten. Ze zijn erg belangrijk om ons verhaal te vertellen in alle landen waarin wij actief zijn. Wij zullen ons blijven inzetten om de dranken met Nederlands erfgoed terug in de “spotlights” te zetten.”

Website: By the Dutch

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.