Bulletproof Coffee en FATwater

1-9-2015

Bulletproof Coffee is een branded koffie die bestaat uit ‘opgewaardeerd’ zwarte koffie gemengd met boter van gras gevoede koeien en ‘Brain Octane olie’ (een bepaald soort kokosolie). Het drankje schijnt je cognitieve prestaties te verbeteren. Eind vorig jaar is een Bulletproof Café geopend in Los Angeles. FATwater is een nieuw product van hetzelfde bedrijf en bevat ook kokosolie extracten.

Bulletproof Coffee

In september 2014 schreven we al over Bulletproof koffie in een artikeltje over een pop-up koffiebar in de Black Box in Gent (België). De pop-up koffiebar was onderdeel van CrossFit Gent. Het originele recept van Dave Asprey stamt uit 2009 en is geïnspireerd op de Yak-boter thee uit Tibet.

Zoals gezegd bestaat deze koffie uit een speciale koffieboon, boter van met gras gevoede koeien en een speciaal soort kokosolie. Dave Asprey verkoopt nu zijn eigen ‘opgewaardeerde’ zwarte koffie en de ‘Brain Octane Oil’. Gooi deze 3 ingrediënten in de blender en je hebt Bulletproof koffie.

Dave Asprey beweert zelfs dat je gewicht verliest als je dagelijks deze koffie drinkt, het is dan ook erg populair bij sporters en ondernemers.

Hoewel we ook een paar reviews tegenkwamen die zeggen dat er geen wetenschappelijke basis is voor de beweringen en sommige mensen hebben zoveel Bulletproof koffie gedronken dat hun cholesterolgehalte omhoog was gegaan.

Eind vorig jaar kreeg Bulletproof koffie veel aandacht op televisie onder andere in shows zoals ‘Good Morning America’ en ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon, zoals de bovenstaande video laat zien. Hier een link naar een andere video waarin Dave Asprey toont hoe je een Bulletproof koffie moet maken.

FATwater

Op de website van PSFK hebben we gelezen dat van de makers van Bulletproof koffie nu ook FATwater op de markt komt. Water met kokosolie extracten en een stoot energie. De verklaring van Bulletproof Coffee over hun nieuwe product: “Ervaar schoon brandende brandstof uit vet in plaats van suiker. Dit water wordt gemaakt met behulp van gepatenteerde nano-Fusion ™ technologie. FATwater is een emulsie van een concentraat van Bulletproof® XCT ™ Olie en gezuiverd water, klaar om door water of een drankje naar keuze te worden geroerd.”

Inspiratie

Wanneer en waar kunnen we Bulletproof koffie en FATwater drinken in Nederland? Zou het niet geweldig zijn om de eerste koffieketen te zijn

Website: Bulletproof

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.