Bugsolutely – pasta van krekels

22-2-2016

Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds populairder. Nu zie je ze vooral als spannende borrelsnack op exclusieve feestjes, maar ze liggen ook al in de supermarkt. De superfood-pasta Bugsolutely bestaat voor 20% uit krekel meel en bevat daarnaast ook nog grote hoeveelheden proteïne, calcium, ijzer en vitamines.

Superfood in de vorm van krekelpasta

In Azie en Zuid Amerika kijkt niemand er meer gek van op wanneer je een krokante krekel of gefrituurde sprinkhaan naar binnen werkt. De trend is inmiddels overgevlogen en wordt ook steeds populairder in de rest van de wereld. Bugsolutely springt hierop in en heeft inmiddels een pasta op de markt gebracht gemaakt van krekelmeel.

Gezonde snacks

Waar het op de exclusieve feestjes al wat vaker als snack op tafel wordt gezet is het bij de meeste mensen thuis nog geen gewoonte om een bakje met larven of krekels op tafel te zetten. Het is gezonder dan je denkt. Insectenvlees is namelijk rijk aan eiwitten en goede voedingsstoffen en zijn duurzamer dan ‘normaal’ vlees. Combineer dit met de groeiende behoefte aan gezond en duurzaam eten momenteel en de krekelpasta van Bugsolutely moet wel een succes worden!

De superfood-pasta bestaat voor 20% uit krekel meel en bevat daarnaast ook nog grote hoeveelheden proteïne, calcium, ijzer en vitamines. Daarnaast zorgt het krekelmeel ervoor dat de pasta nog smaakvoller wordt waarbij we de smaak kunnen omschrijven als de smaak van geroosterde amandelen.

Bugsolutely

Bugsolutely is een bedrijf gevestigd in Thailand, dat opgericht is door de Italiaan Massimo Reverberi. “De nieuwe eetbare insecten industrie, onlangs gesteund door de EU, ontwikkelt zich gestaag en snel. Vooral restaurants hebben een grote kans om nieuwe klanten te trekken met een ‘signature dish’, de nieuwsgierigheid naar de insecten keuken is groot. Krekelpasta zorgt voor een aangename eerste ervaring op het gebied van insecten”, aldus Massimo Reverberi. Bugsolutely richt zich op het ontwikkelen, maken en exporteren van eetbare insecten. Mede dankzij de vele aandacht voor insecten de afgelopen twee jaar in het westen bevindt Bugsolutely zich midden in de insecten hype die momenteel gaande is.

Website: Bugsolutley

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.