Bucuti & Tara Beach Resort | Caraïbisch enige CO2-neutrale hotel deelt kader voor duurzame vakanties

28-10-2021

  • Ewald Biemans - Bucuti & Tara Beach ResortEwald Biemans - Bucuti & Tara Beach Resort
  • Bucuti & Tara Beach ResortBucuti & Tara Beach Resort on sustainability
  • Bucuti & Tara Beach ResortOn elements - Bucuti & Tara Beach Resort
  • Bucuti & Tara Beach ResortBeach clean up at Bucuti & Tara Beach Resort
  • Bucuti & Tara Beach ResortBucuti & Tara Beach Resort

Het is 29 jaar geleden sinds de wereldberoemde VN Earth Summit in Rio de Janeiro in 1992 en Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba, is nog steeds even geïnspireerd als de dag dat hij de oproep tot actie hoorde die tijdens die conferentie aan de wereld werd gedaan. Als fervent nieuwsvolger las en bekeek Biemans koortsachtig alle berichtgeving die hij kon vinden op het piepkleine eiland Aruba over deze cruciale bijeenkomst in 1992. De conferentie, die hij omschreef als “een wake-up call”, versnelde zijn inspanningen tot wat nu sinds 2018 het meest ecologisch bekroonde en eerste CO2-neutrale hotel van de Caraïben is en uiteindelijk leidde naar een onderscheiding van de Verenigde Naties in 2020: de felbegeerde Global UN 2020 Climate Action Award for Climate Neutral Now.

Dit jaar is Ewald Biemans uitgenodigd om als spreker aanwezig te zijn op de 26e jaarlijkse klimaatconferentie van de VN – de  Conference of the Parties oftwel COP26 – die van 1 tot 12 november 2021 in Glasgow, Schotland plaatsvindt en naar verwachting 30.000 aanwezigen zal trekken. COP26 wordt beschouwd als ’s werelds belangrijkste conferentie over klimaatverandering in de race om de stijging van de temperatuur binnen de 1,5°C te houden zoals genoemd in de overeenkomst van Parijs 2015 met nog slechts negen jaar te gaan voordat de ecologische gevolgen catastrofaal en onomkeerbaar zouden zijn. Een mooi voorbeeld van duurzaam denken uit de horeca!

Leestijd: 2 minuten

De oplossing prijsgeven | ’toepasbaar en makkelijk te repliceren’ voor de horeca

Hoewel het onderwerp klimaatverandering schrijnend is, zal de speech van de heer Biemans meer hoop bieden, gezien de solide ondersteuning en uitvoerbare initiatieven die hij bespreekt. Deze kunnen makkelijk bij hotels en soortgelijke ondernemingen worden toegepast. Bij de toekenning van de prijs aan Bucuti & Tara Beach Resort prees het UNFCCC-secretariaat het resort omdat het ‘zeer reproduceerbaar en toepasbaar’ is, waardoor het resort zich in een unieke positie bevindt om anderen te helpen in de enorme toerismesector die 10% van het mondiale BBP vertegenwoordigt. Tijdens zijn toespraak op COP26 zal Biemans uit de doeken doen hoe het proces is verlopen naar een net-zero status, hoe je de noodzakelijke structuur aan kunt brengen en daarnaast zal hij delen hoe hoteliers hun gasten een onvergetelijke vakantie kunnen bieden die zowel financieel gezond als duurzaam is.

“Elke dag denk ik aan de VN Earth Summit in Rio die in 1992, deze heeft bij het Bucuti & Tara Beach Resort er toe geleid dat we schuldvrije vakantie zijn gaan aanbieden die gasten hun carbon footprint laat inruilen voor voetstappen in het zand. Het is voor mij een eer  om op COP26 onze duurzame oplossingen met anderen te delen, zodat we allemaal winnaars kunnen zijn en samen een gezonde, veilige en bestendige toekomst creeeren”, aldus Ewald Biemans, eigenaar/CEO van Bucuti & Tara Beach Resort. “Klimaatverandering is de grootste pandemie van dit leven”.

Bucuti & Tara Beach Resort | Duurzaam vakantie vieren

Bucuti & Tara’s Beach Resort houdt de toekomst in het oog door haar gasten nu een duurzame vakantie te bieden. Zij weten dat gasten op vakantie gaan om even afstand te nemen van de dagelijkse sleur en vaak ook om weer met elkaar in contact te komen. Vakantie is tijd voor ontspanning, jezelf en je reisgenoten te verwennen en de omgeving en het team van Bucuti & Tara Beach Resort helpt haar gasten dit te bewerkstelligen én tegelijkertijd de planeet te beschermen voor de komende generaties.

Als eerste en enige gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied, is het verblijf in het resort al schuldvrij. Door de inzet van een Carbon Offset Concierge, kunnen gasten nu ook hun hele vakantie schuldvrij maken van landing tot vertrek.

Wij hebben in augustus 2017 een kleine week doorgebracht bij Bucuti & Tara Beach Resort, toen was het team al druk bezig met duurzame initiatieven maar doorslaggevend voor ons was de prachtige plek! De rust en locatie zijn uniek en we kunnen een verblijf zeer aanbevelen! ^Marjolein

Website: Bucuti & Tara Beach Resort

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.