Braziliaanse vegetarische crêpes | Onda serveert ‘la tapioca’

13-5-2019

  • Onda in ParisOnda in Paris
  • La tapioca at Onda, ParisLa tapioca at Onda, Paris
  • La tapioca at Onda, ParisLa tapioca at Onda, Paris
  • La tapioca at Onda, ParisLa tapioca at Onda, Paris

In Parijs, in de BHV Marais Homme op de rue du Temple serveert Onda, ‘une crêpe brésilienne’.   Deze crêpe wordt ‘la tapioca’ genoemd en is echte Braziliaans streetfood. ‘La tapioca’ is een ‘galette’ (een soort hartig pannenkoekje) met een fluwelen textuur gemaakt van cassavemeel. ‘La tapioca’ is veganistisch, glutenvrij en lactosevrij! Onda is geopend van dinsdag tot en met zondag. Je kunt de hele dag binnenlopen om onder andere deze gezonde snack te proeven op de locatie van de BHV (Bazar de l’Hôtel de Ville) Homme.

Leuk om te gaan proeven als je dit voorjaar naar Parijs gaat!

À la minute Tapioca bij Onda

Onda is een streetfood stand die is gestart door Elsa die deze Braziliaanse lekkernij tijdens een verblijf in Brazilië ontdekte. De afgelopen 2 jaar heeft zij met een pop-up stand veel festivals afgereisd en nu is zij neergestreken in BHV Homme. Samen met haar broer Sacha maakt zij à la minute tapioca’s. Onder andere met gerookte zalm, avocado, tomaat en salade maar ook meer traditionele tapioca’s met cheddar, avocado, tomaat, augurken, rode ui en jalapeno saus. De Italiaanse versie klinkt ook lekker met mozzarella, gedroogde tomaten, tomaten, rucola en pesto!  Ook op het menu: ‘Paes de queijo’, een soort Gougères met kaas (kleine luchtige bolletjes brood gemaakt van cassave meel). Verder kun je bij Onda genieten van smoothies, açaï bowls en van een smoothie bowl met blauwe spirulina, banaan, kokosmelk en oranjebloesem.

 

Website: Onda

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.