Bouwen aan vrede tijdens een maaltijd in het Conflict Café

24-9-2015

Het pop-up Conflict Café brengt mensen samen tijdens een maaltijd in Londen om conflicten in bepaalde regio’s te bespreken en te genieten van gerechten uit die keuken. Dit als onderdeel van het tweede ‘Talking Peace Festival’ dat plaatsvindt in Londen van 3 september – 3 oktober 2015.

Het Conflict Café wordt voor de tweede keer georganiseerd door de NGO International Alert. Het café serveert gerechten uit de gebieden waar het opbouwprojecten van vrede heeft lopen, zoals Syrië, Nepal, Colombia, Armenië en Turkije. Het pop-up café heeft als doel, te bewijzen dat samen goed eten kan helpen om internationale conflicten op te lossen.

Het Conflict Café

Het café is in de buurt van Waterloo station in Londen. In het artikel in de Independent legt Charlotte Onslow, die werkt voor International Alert, uit hoe het werkt in het café. “We willen ervoor zorgen dat je niet alleen praten met de persoon met wie je bent gekomen dus hebben we lange tafels met daarop materialen die vragen genereren en er zijn specialisten aanwezig die een stukje uitleg geven over de conflicten.” Verschillende koks die bekend zijn met de specifieke keukens uit deze gebieden, zullen koken in de Conflict Café.

The Talking Peace Festival

Het festival, valt samen met de Internationale Dag van de Vrede (georganiseerd door de VN) op 21 september. Kunst, eten, fotografie, lezingen, comedy, muziek en technologie worden ingezet, om de kracht van woorden en creativiteit aan te tonen in het oplossen van conflicten. Dit jaar is het thema van het festival ‘vrede in onze steden’. De focus is gericht op de nieuwe uitdagingen die de verstedelijking vormt voor vrede. Van de georganiseerde misdaad tot burgerlijke onrust, en proberen mogelijke oplossingen te identificeren. Er zijn ‘Peace Talks’-paneldiscussies op 21 september. Er is een ART4PEACE programma met een tentoonstelling en veiling van Street Art door toonaangevend internationale talent. En dit jaar is er een ‘Music strand’ geïntroduceerd, waar internationaal gerenommeerde muzikanten samenkomen in een unieke, online samenwerking.

Inspiratie

In 2010 hebben we de Conflict Kitchen in Pittsburgh gespot. De Conflict Kitchen serveert gerechten uit landen met wie de Verenigde Staten in conflict is. Met alle vluchtelingen die momenteel naar Europa komen, is het geen idee om lokaal initiatieven te ontwikkelen om meer begrip te creëren door samen te genieten van een heerlijke maaltijd? ^Marjolein van Spronsen. #steelmyidea

Bron: Independent

Website: Conflict Café

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.