Bosshardtje wordt het tweede koekje dat mensen verbindt!

6-2-2024

  • Bosshardtjes ontwerp Studio NijenhuisBosshardtjes ontwerp Studio Nijenhuis
  • Pakketje voor het Bosshardthuis - credits Eva Vlieger - consumentenverpakking Studio NijenhuisPakketje voor het Bosshardthuis - credits Eva Vlieger - consumentenverpakking Studio Nijenhuis
  • Eberhardje en Bosshardtje bij de Voorburgwal - credits Eva VliegerEberhardje en Bosshardtje bij de Voorburgwal - credits Eva Vlieger

Vanaf woensdag 14 februari 2024, op de dag van de liefde, te verkrijgen in heel Nederland: het enige echte Bosshardtje, een koekje vernoemd naar Majoor Bosshardt, die in 2009 verkozen werd tot Grootste Amsterdammer aller tijden. Gemaakt door de Stichting Eberhardjes Amsterdam.

Leuk nieuw koekje om te serveren bij de koffie in de horeca in Amsterdam!

Leestijd: 3 minuten

Koekjes uit Amsterdam | Eberhardje en nu ook het Bosshardtje

Stichting Eberhardjes Amsterdam, bekend van de geliefde Eberhard koekjes, gaat samenwerken met het Leger des Heils. Het Bosshardtje, een nieuw koekje genoemd naar Majoor Bosshardt, wordt het ‘zusje’ van het Eberhardje dat zijn naam dankt aan Eberhard van der Laan. Het Bosshardtje is een hartvormig roomboterkoekje met kaneelsmaak, besprenkeld met een suikerlaagje voor ‘vrouwelijke schittering’. Het vertegenwoordigt het tweede koekje in de familie van Amsterdamse koekjes en staat voor ‘goed zorgen voor de stad en voor elkaar’.

Bosshardtje is geïnspireerd op het kaneelbeschuitje

De unieke smaak van het Bosshardtje is geïnspireerd op de thee met kaneelbeschuit die Majoor Bosshardt serveerde tijdens haar gesprekken met dak- en thuislozen, verslaafden en sekswerkers op de Wallen in Amsterdam. Net als de opbrengsten van de Eberhardjes waarmee Amsterdamse verbindende projecten worden ondersteund, worden de netto-opbrengsten van de Bosshardtjes gedoneerd aan projecten via het Leger des Heils Amsterdam. Daarmee willen de initiatiefnemers in Amsterdam de rest van Nederland inspireren.

Samenwerking ontstaat vanuit verbinding

Een spontane ontmoeting op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam, waar zowel Stichting Eberhardjes Amsterdam als het Leger des Heils gevestigd zijn, leidde tot een unieke samenwerking. Tijdens een ‘burenbezoek’ aan het Majoor Bosshardthuis, waar ook Eberhardjes verkocht worden, opperde men het idee voor een nieuw koekje: het Bosshardtje. Geïnspireerd door dit idee ontwikkelden Résalieke Vlieger en Ineke Kuiper, de drijvende krachten achter het Eberhardje, met succes het Bosshardtje. Dit nieuwe koekje weerspiegelt de gedeelde waarden van verbinding in de buurt en tussen buurtbewoners van beide organisaties.

Zorg goed voor onze stad en voor elkaar: een groeiende beweging

De samenwerking met het Leger des Heils is weer een belangrijke nieuwe stap in de positieve groei van de beweging die Stichting Eberhardjes Amsterdam aan het neerzetten is. De initiatiefnemers zijn overtuigd van het belang van samenwerking en verbinding boven eigen gewin, een aanpak die steeds meer bedrijven en mensen aantrekt. Dankzij de groeiende groep ondernemers die Eberhardjes en Bosshardtjes verkopen of serveren, breidt deze positieve beweging zich verder uit. In een tijd van toenemende maatschappelijke polarisatie, benadrukken de Eberhardjes en Bosshardtjes het belang van onderlinge verbondenheid en het zorgen voor elkaar én de stad.

Waar koop je de Bosshardtjes?

Het Bosshardtje wordt op 14 februari zowel in Amsterdam als in de rest van Nederland gelanceerd. Je koopt Bosshardtjes bij het Majoor Bosshardthuis, de winkel van de Eberhardjes en online vanaf 14 februari. Retailers die de Eberhardjes en Bosshardtjes vanaf dat moment willen verkopen worden verwezen naar QSTA.nl.

Website: Bosshardtjes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.