De bloemkool als vervanger van kip

13-12-2017

Begin november kreeg ik een appje van mijn dochter uit New York met de vraag of ik al geschreven had over de trend ‘bloemkool als vervanger van kip’. Schijnt populair te zijn in New York en je moet denken aan bloemkoolroosjes die worden bereid als buffalo wings of gerechten als Generaal Tsao ‘chicken’ waarbij de kip wordt vervangen door bloemkool. Sindsdien kom ik het regelmatig tegen, tijd om creatief te worden met bloemkool als vervanger van kip!

De bloemkool in de hoofdrol

Het gaat dus om hele typische Amerikaanse gerechten waarbij de kip wordt vervangen door bloemkoolroosjes. Zo serveren ze in de Clinton Hall en de Oscar Wilde Bar Buffalo cauliflower. En in L’Atelier in Quebec City maken ze Cauliflower General Tao hetgeen een typisch Noord Amerikaans ‘Chinees’ gerecht is dat normaal gesproken met kip wordt geserveerd.

Als je op Google ‘cauliflower instead of chicken’ intikt krijg je allerlei recepten te zien. Waaronder op de website Gimme Delicious een recept voor ‘Baked Buffalo Cauliflower Wings’. Maar ook Aziatische recepten met bloemkool zoals ‘Spicy Fried Cauliflower’ of ‘Sticky Sesame Cauliflower’ en ‘Cauliflower Manchurian. We hebben al eerder, ook in Nederland, de bloemkool steak gezien of als piccata met een citroen kappertje saus. Ook wordt bloemkool gebruikt om een gezonde pizzabodem van te maken! Maar zouden bloemkoolroosjes, kip kunnen vervangen in een sateetje?

Tijd om te gaan experimenteren met bloemkool en je vegetarische of veganistische gasten te verwennen met wat anders dan de standaard geitensalade en omelet. ^Marjolein

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.