Bereiding essentieel onderdeel van Restaurant C

2-10-2015

 

Restaurant C opent begin oktober in Amsterdam. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer Lucas waar verschillende bereidingswijzen een belangrijk onderdeel vormen op de menukaart.

Michiel en Lucas van der Eerde

In 2012 opende Chef Michiel van der Eerde het pop-up restaurant BAUT op dezelfde locatie aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. Door het enorme succes kwam er een vervolg met BAUTZUID en ook dat pop-up restaurant is een hit. Michiel is verder onder andere bekend van het programma MasterChef Holland. Lucas heeft ruim twintig jaar ervaring in de media, hij was onder andere commercieel verantwoordelijk bij MTV Networks Nederland.

Menukaart in temperatuurzones

De menukaart met kleine gerechten is ingedeeld in temperatuurzones van 0 tot 200 graden. De bereidingswijze is daarin belangrijker dan de producten. Eén en hetzelfde product verschilt compleet bij bereiding op verschillende temperaturen.

Interieur Restaurant C geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon

Midden in het restaurant is de grote open keuken. Het is het hart van de zaak en geïnspireerd door L’Atelier de Joël Robuchon in Londen. In samenwerking met Sandra Planken / Studio Noun en Donald Beekman / DBXL heeft architect Ronald Hooft van &PRAST&HOOFT het interieurdesign van C gedaan. Het is een mix van verfijnde comfortabele elementen met rauwe materialen. Messing, betonschil, fluweel, hout, leer en staal wisselen elkaar af.

Meubels en inrichting

De barkrukken, speciaal voor C op maat ontwikkeld door WDSTCK, Studio Noun en C, zijn van staal en leer en afgewerkt met een leren riem. Boven de keukenbar hangen lampen gemaakt van oude gasflessen. Aan de zijkant van het restaurant zijn er groen fluwelen sofa booths ingebouwd met ronde houten tafels. Boven de tafels hangt een Melt lamp van ontwerper Tom Dixon. Ook op de akoestiek is goed gelet, er zijn akoestische panelen aangebracht. De capaciteit van het restaurant is 120 personen, waarvan er twintig kunnen zitten aan de keukenbar.

Reserveren is al mogelijk: c.amsterdam

Website: Restaurant C

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.