Beleving in theater als storytelling voor je product

16-12-2014

  • Glen
  • Presentatie

Storytelling, beleving, smaak ervaren in het theater.

Laatst was ik bij de theater try-out van Glenfiddich. De enthousiaste Nederlandse merkambassadeur van dit whisky merk gaf een virtuele tour door de distilleerderij in Schotland en liet ondertussen zes verschillende whiskysoorten van Glenfiddich proeven.

Beleving in theater

Tijdens de presentatie was er behalve een bevlogen verteller en een goed verzorgde proefkit ook een 3D animatie van de brouwerij te zien die nog het meeste weg had van het computerspel The Sims. Al klikkend ging de presentator door de verschillende fasen en gebouwen van de brouwerij heen, waar bij iedere stap beeldend uitleg werd gegeven vanuit een ‘first person’ perspectief waardoor je het gevoel kreeg zelf door de brouwerij heen te lopen vanuit je luie (theater) stoel.

Virtuele tour

Een virtuele tour als deze is voor leveranciers van producten met een authentiek verhaal erg interessant. Een leek (zoals ik) krijgt meer te zien over het brouwproces en de kenner ziet bijvoorbeeld welk vat een typerende vanillesmaak afgeeft.

Flexibiliteit, de toekomst

Voor theaters, maar ook voor bioscopen zijn dit soort productpresentaties een interessante markt. Het podium blijft een prachtige plek om je verhaal te vertellen en dit te combineren met het laten proeven en beleven van je product. Op veel horecabeurzen en foodfestivals speelt het podium immers ook een belangrijke rol. Mijn beleving sluit goed aan op een artikel dat recent op Fast Moving Targets stond over de flexibiliteit van het theater van de toekomst. ^Armand

Bron: Horecatrends

Website: Glenfiddich

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.