BARDEUM app by Museum Edutainment | Stap in de verhalen uit het verleden van historische plekken

15-6-2021

  • BARDEUM app by Museum Edutainment - Colosseum
  • BARDEUM app by Museum Edutainment - Circus Maximus

Met de nieuwe mobiele app van Museum Edutainment BARDEUM zie je niet alleen bijzondere plekken, je stapt ook in hun verhalen. Bezoekers die luisteren naar de educatieve en vermakelijke verhalen krijgen meer informatie dan via de droge saaie feiten op kleine plaquettes in musea en historische locaties. De verhalen worden verteld door ’s werelds beste verhalenvertellers, waardoor je als luisteraar deel uit maakt van intriges, bedrog en fascinerende gebeurtenissen uit het verleden. De BARDEUM app by Museum Edutainment is gratis te downloaden op iOS en Android. Je betaald alleen voor de downloads van de verhalen en de prijzen variëren hiervoor tussen $ 3,99 en $ 4,99 per download.

Zijn dit soort mobiele apps de toekomst van de geschiedenis? Gaaf idee om rond een Memorial, een bijzonder park of een historische plek te lopen en te luisteren naar verhalen uit het verleden. Volgens ons kun je zo ook een prachtig verhaal uit het verleden over Amsterdam vertellen. En als het door influencers wordt verteld, denken wij dat ook zij graag luisteren naar ‘oude’ verhalen. Top ook dat je de app gratis kunt downloaden en alleen voor de verhalen betaald!

Leestijd: 2 minuten

De BARDEUM app by Museum Edutainment | Zijn dit soort apps de toekomst van de geschiedenis?

Volgens het persbericht van de BARDEUM app by Museum Edutainment creëert hun app de volgende generatie toeristische ervaringen 2021. Op dit moment kun je al luisteren naar verhalen op de volgende locaties in Londen: St. James’s Park, Hyde Park en Kensington Gardens. In Washington naar verhalen over het Korean War Memorial, Jefferson Memorial, FDR Memorial, Vietnam War Memorial, Washington Monument en het World War II memorial. Verder zijn er verhalen in de planning over Rome – over het Colosseum, Circus Miximus en Palatine Hill. In Florence plannen ze een verhaal rond een stadswandeling – De onthulling van de David van Michelangelo door bestsellerauteur Laura Morelli (The Giant). En in Frankrijk beginnen ze met het vertellen van verhalen over het paleis van Versailles (nabij Parijs), met verhalen over de King’s Apartments (Decadence & Diversions van Leslie Carroll als Juliet Gray) en The Queen’s Suite (Revolution Comes to Versailles door Leslie Carroll als Juliet Gray).

Van een andere orde is dit voorbeeld van Edutainment, het Museum of London deed dit in 2011 met foto’s. In 2011 hebben wij één van de eerste apps gespot van een museum, de Streetmuseum app van het Museum of London, zij wilden een actie om aandacht te vestigen op de opening van hun Modern Galeries. Met hun digitale app hebben ze toen een aardige buzz weten te creëren door oude beelden over de nieuwe locaties te plaatsen.  

Enkele voorbeelden van de reeds beschikbare verhalen

St. James’s Park in Londen – ‘Death of a King’: ‘The Path to Execution’ voert bezoekers terug naar 30 januari 1649, toen koning Charles I door het park werd geparadeerd naar zijn executie in Whitehall. Geschreven door historicus en bestsellerauteur Lord Charles Spencer (Killers of the King) en verteld door acteur Anthony Howell (Selfridges).

Kensington Gardens in Londen – ‘Tales of a Mistress in the Georgian Court’, geschreven door BBC-historicus Tracy Borman en verteld door actrice Flora Montgomery, stelt bezoekers in staat terug te reizen naar 1734 en wandelende metgezellen te worden van Henrietta Howard, minnares van koning George II.

Vietnam War Memorial in Washington DC – Eric Blehm, bestsellerauteur van de New York Times (Legend) heeft ‘Behind Enemy Lines’ geschreven waarin het ongelooflijke waargebeurde verhaal wordt verteld van Roy Benavidez en zijn heroïsche daden op 2 mei 1968.

World War ll Memorial in Washington DC – Gregory A. Freeman, auteur van The Forgotten 500, heeft ‘Field of Fire’ geschreven en vertelt slechts één van de talloze verhalen die de opoffering illustreren van degenen die in de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten.

Deze zomer komt dit verhaal op de app: Colosseum in Rome – ‘Blood & Sand’ geschreven door de bestsellerauteur Simon Scarrow (Eagles of the Empire) van de Sunday Times en verteld door Adewale Akinnuoye-Agbaje (Game of Thrones, Oz).

Website: Bardeum

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.