Bar à vin Frank’s | Een ondergrondse bar onder brasserie Maison François in Londen

12-4-2021

  • Bar à vin Frank's under brasserie Maison François
  • Bar à vin Frank's under brasserie Maison François
  • The team of Bar à vin Frank's

Bar à vin Frank’s, een nieuwe ondergrondse bar van het team achter de populaire Franse brasserie Maison François, opent op maandag 17 mei in Londen. Gelegen in het hart van St James’s, op Duke Street, onder de onlangs geopende brasserie, serveert de bar een zorgvuldig samengestelde lijst van onconventionele wijnen per glas, naast een regelmatig wisselend menu met gerechten die de wijnen complementeren. 

Een Bar à Vin blijft een gaaf concept, zeker ook voor in hotels. Veel wijnen per glas met eenvoudig maar heerlijk eten, geweldig concept voor een simpel maar lekker etentje. Er zijn te weinig concepten zoals Frank’s! We zien dan ook graag meer concepten zoals Frank’s of La Cave Septime in Nederland. 

Leestijd: 2 minuten 

Bar à vin Frank’s 

Oprichter François O’Neill heeft zich laten inspireren door zijn favoriete plekken in Parijs en New York, van het proeven van de volledig natuurlijke wijnen in La Cave Septime of het staan aan de bar met kleine schaaltjes bij Pierre Touitou’s Deviant, tot mensen kijken in de bar in Hotel Delmano in Brooklyn

Na het afdalen van de bijzondere trap worden gasten van Frank’s verwelkomd door de indrukwekkende centrale bar en de relaxte industriële coole sfeer, bedacht en ontworpen door John Whelan van The Guild of Saint LukeEen design met weinig licht, gepolijste betonnen vloeren, zwartleren banken en spiegelgladde witgekalkte bakstenenmuren die een knipoog zijn naar de architectonische inspiratie uit de jaren 70 van de bar. 

Het menu en de inrichting zorgen voor het onderscheid van de brasserie Maison François op de bovenverdieping, met wel met behoud van de focus op eenvoud en zorgvuldig geselecteerde producten. Een steeds wisselend menu met enkele van de favoriete ingrediënten van François en chef-kok Matthew Ryle wordt zeven dagen per week geserveerd vanaf 17.00 uur. Het menu bevat een selectie van decadente sandwiches, waaronder hun French onion soup toastie of de knapperige kalfshersenen met ravigotesaus in een zelfgebakken melkbroodje. Er zullen ook enkele dagelijks wisselende specialiteiten zijn, zoals l’escargots de Bourgognebeenmerg op toast en een zomersalade van tomaten en ansjovis. Verder op het menu, de geliefde paté en croute Maison Françoisoeuf en gelée of jambon noir de Bigorre, in plakjes gesneden aan de bar. 

Zoals bij veel van dit soort concepten wordt de muziek harder gezet naarmate de avond vordert. Je kunt daarnaast genieten van de wijnkaart met daarop 200 natuurlijke wijnen van kleine producenten met hun eigenzinnige biodynamica naast wijnen van gevestigde Franse producenten. Voor degenen die op zoek zijn naar iets bijzonders, zal het team graag open magnums van legendarische wijnmakers en domeinen openen met eventueel een speciale begeleiding uit de keuken. De bar gaat ook een aantal van François ‘favoriete cocktails serveren met eenvoudige, verfijnde klassiekers zoals de Frank’s 75 of een witte port Negroni. 

Frank’s is vanaf maandag 17 mei zeven dagen per week geopend van ’s middags tot ’s avonds. Het volledige menu is dagelijks beschikbaar van 17.00 – 24.00 uur. Van 12.00 – 17.00 uur zijn drankjes en een gereduceerd menu beschikbaar. 

Website: Bar à Vin Frank's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.