BACARDÍ Legacy Cocktail Competitie | Olympische Spelen voor bartenders

9-5-2019

  • Eric van Beek makes his winning cocktail Cariño at the Bacardí Legacy Cocktail Competition 2018Eric van Beek makes his winning cocktail Cariño at the Bacardí Legacy Cocktail Competition 2018
  • De Cariño cocktail by Eric van Beek at the Bacardí Legacy Cocktail Competition 2018De Cariño cocktail by Eric van Beek at the Bacardí Legacy Cocktail Competition 2018

Nog enkele dagen en dan wordt er flink op los geschud en geshaket tijdens de elfde editie van de BACARDÍ Legacy Cocktail Competitie. De competitie daagt bartenders van over de hele wereld uit om een originele BACARDÍ rum cocktail te ontwerpen met niet meer dan 6 ingrediënten. Het podium voor de prestigieuze competitie is dit jaar Amsterdam, met de finale op dinsdag 14 mei. Zaterdag 11 mei beginnen deze Olympische spelen voor bartenders met een introductie en workshops.

De halve finales en de Grand Finale zijn live te volgen via de BACARDÍ LEGACY Facebook pagina.

Met in dit artikeltje het recept van de winnende cocktail van vorig jaar, bedacht door Eric van Beek!

 De grootste cocktail competitie ter wereld

De BACARDÍ Legacy Cocktail Competitie werd in het leven geroepen om bartenders uit te dagen een moderne cocktail te creëren die de tand des tijds kon doorstaan, zoals de nu beroemde Mojito, Daiquirí en Old Cuban. Sindsdien is de competitie uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste cocktail wedstrijden, die jaarlijks duizenden aanmeldingen binnen krijgt. Dit jaar strijden 43 bartenders om de befaamde prijs. Maar wie de prijs ook mee naar huis neemt, ieder van de deelnemers wint een plek binnen de groeiende BACARDÍ LEGACY ‘Gran Familia’.

BACARDÍ Legacy Cocktail Competitie 2018 | ‘Te tengo cariño’

Vorig jaar werd de prijs binnengehaald door niemand minder dan de Nederlander Eric van Beek. Eric is Bar Manager bij 6-sterrenhotel TwentySeven en won de competitie met Cariño, geïnspireerd op de Spaanse term, ‘te tengo cariño’ dat refereert naar liefde en kameraadschap. Na zijn winst maakt hij dit jaar traditiegetrouw in eigen land deel uit van het 4-koppige juryteam. In zijn voetsporen volgt de Nederlandse Raysa Straal, die dit jaar haar debuut maakt binnen de competitie met haar cocktail ‘Envious’.

Wel in voor een uitdaging? | Cocktail recept

Maak de winnende cocktail ‘Cariño door Eric van Beek’, zelf!

Het recept:

2 delen BACARDÍ Reserva Ocho

1/5 deel Gele Chartreuse

1 1/5 deel Griekse yoghurt

4/5 deel vanillesiroop

2/5 deel limoensap

Bereiding: schudt en serveer over een groot stuk ijs

Glassoort: Coupette

Website: Bacardí

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.