Bacardi Back to the Bar | Zo vier je een feestje als toeleverancier van de horeca!

12-2-2018

Bacardi medewerkers gingen op 8 februari om 16.00 uur massaal ‘Back to the Bar’ ter ere van de 156e Founder’s Day – de verjaardag van de oprichting van het merk. Niet alleen in Amsterdam maar van Londen tot Shanghai, Miami tot Dubai en in de rest van de wereld, verlieten Bacardi medewerkers hun bureau om dichter bij consumenten en cocktail trends te komen als ode aan de rijke bedrijfscultuur van het merk. Leuke manier om een feestje te vieren als toeleverancier van de horeca. 

Bacardi Back to the Bar | Onorthodoxe marketing

“In onze industrie leren we meer over vernieuwingen en trends ín een bar, dan dat we dat in de boardroom leren.” – Chief Marketing Officer John Burke van Bacardi Limited. 8 februari was voor ongeveer 5.500 Bacardi-medewerkers wereldwijd niet zomaar ‘another day at the office’. Zij verlieten hun bureaus en gingen de straat op, om honderden bars over de hele wereld te bezoeken ter ere van de 156 jaar oude ondernemersspirit en cultuur van de organisatie. De eerste ‘back to the bar’ vond plaats op 8 februari, maar de activiteit loopt de gehele maand februari door.

Mahesh Madhavan, CEO van Bacardi Limited: “Back to the bar is onze versie van ‘het rondje over de fabrieksvloer’. Het zorgt ervoor dat onze mensen in contact komen met wat er gaande is in onze industrie, in het echte leven, en op dit moment. Iets wat je niet begrijpt van ‘achter een computerscherm’, door een bedrijfspresentatie of het spitten in spreadsheets. Voor ons is Founder’s Day meer dan een viering; het is een herinnering dat we op ons best zijn als we hetzelfde acteren als de oprichters van Bacardi dat ooit deden.” Madhavan, die zijn carriere bij Bacardi meer dan 20 jaar geleden begon, zegt dat ‘Back to the Bar’ een nieuwe traditie wordt bij Bacardi die ontstaan is vanuit één van de meest waardevolle principes van het merk. “Al zeven generaties lang heeft de organisatie haar team bewust gemaakt dat zij allen verkopers zijn, of we nou werken in financiën, HR of de operatie. Die culturele identiteit geldt meer dan ooit vandaag de dag. Er is geen tijd beter besteed dan onder de doelgroep, om direct te ervaren wat er gebeurt bij onze accounts, met bartenders, restauranteigenaren, en nog belangrijker: onze consumenten”.

Met onorthodoxe marketing en het unieke symbool van een vleermuis op elke BACARDI rum fles, heeft de organisatie een van de meest kenmerkende handelsmerken in de drankenindustrie. In de vroege jaren van Bacardi waren vernieuwende marketingtactieken de norm. Pappy Valiente, de eerste brand ambassadeur van de organisatie, wachtte toeristen op, op het vliegveld van Havana, om hen te begroeten en ‘lekker te maken’ voor een BACARDI rum cocktail. Terwijl Tommy Dewar zijn vrienden vroeg om continu naar DEWAR’S te vragen bij bars, ongeacht of dit beschikbaar was. De filosofie om dicht bij consumenten te blijven is sinds dag één onderdeel geweest van de organisatie en blijft de kern van het familiebedrijf.

Website:

Bacardi Limited

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.