Appellation Hotels | Een elegante fusie van culinair en gastvrijheid

24-10-2022

  • logo Appellation Hotel Brandlogo Appellation Hotel Brand
  • Appellation Hotel Brand - Sun Valley BackAppellation Hotel Brand - Sun Valley Back
  • Appellation hotel Brand - Sun Valley ArrivalAppellation hotel Brand - Sun Valley Arrival
  • Appellation Hotel Brand - Healdsbuerg Guest RoomAppellation Hotel Brand - Healdsbuerg Guest Room
  • Appellation Hotel Brand - Healdsburg BirdseyeAppellation Hotel Brand - Healdsburg Birdseye
  • Appellation Hotel Brand - Healdsburg Lobby and RestaurantAppellation Hotel Brand - Healdsburg Lobby and Restaurant
  • Appellation hotel Brand - foodAppellation hotel Brand - food
  • Appellation Hotel Brand - charcuterie boardAppellation Hotel Brand - charcuterie board
  • Founders Vineyard Appellation Hotel Brand - Charlie Palmer and Christopher HunsbergerFounders Vineyard Appellation Hotel Brand - Charlie Palmer and Christopher Hunsberger

Bij de Appellation Hotel Brand komt ‘eten en drinken’ in elk detail terug. De gevierde Amerikaanse chef-kok Charlie Palmer en hotelveteraan Christopher Hunsberger kondigden recent gezamenlijke de lancering aan van Appellation Hotels, het eerste hotelmerk dat voortkomt uit de elegante fusie van culinair en gastvrijheid. Appellation, wat ‘een naam geven aan een plaats’ betekent, gaat gemeenschappen rond voedsel samenbrengen, terwijl het ’toegankelijke luxe’ moet gaan uitstralen in hun accommodaties en service. De eerste nieuwgebouwde hotels van het merk krijgen locaties in een  iconisch vrijetijdsgebied in Idaho, Appellation Sun Valley (opent in 2023) en in twee verschillende regio’s in Californië met Appellation Healdsburg (2023) en Appellation Pacific Grove.

Leestijd: 3 minuten

Appellation | Een belofte van authenticiteit

Trouw aan hun naam en uniek in het huidige hotellandschap zijn eten en drinken doelbewust ingebouwd in de kern van Appellation Hotels, van lobby’s met interactieve bereidingsstations tot provisiekasten op elke gastenverdieping gevuld met lokale ambachtelijke producten en samengestelde kookboekenbibliotheken. “Appellation Hotels worden gecreëerd als een belofte van authenticiteit. Bij de eerste Appellations staat voedsel centraal. De naam voelt toepasselijk omdat we datgene creëerden wat we zagen dat ontbrak voor de hedendaagse luxereiziger – hotels die specifiek zijn gebouwd rond de uitgesproken culinaire ervaringen van een bestemming,” aldus Chief Executive Officer Charlie Palmer, die aantoonbaar het succesvolle hotel-restaurantmodel heeft gecreëerd en meer dan 20 Michelin-sterren en talrijke onderscheidingen van de James Beard Foundation heeft ontvangen. Momenteel verleent hij via Charlie Palmer Collective licenties en advies voor 15 zeer winstgevende hotel F&B-restaurants met een gemiddelde van 1,25 miljoen couverts per jaar daarnaast investeert hij in een handvol hotels.

“We draaien het traditionele ‘hotel eerst, restaurant daarna’ idee om en zetten een nieuwe standaard voor onderdompeling in de lokale cultuur en gemeenschap neer door middel van eten. Met de Appellation Hotels is de kruising tussen culinair en gastvrijheid naadloos. Het is de hotelervaring die wij beiden altijd al wilden,” voegt Chief Operating Officer Christopher Hunsberger toe. Het duo ontmoette elkaar meer dan twintig jaar geleden toen Palmer als eerste sterrenchef een licentieovereenkomst sloot met Four Seasons Resorts and Hotels, een programma dat werd geleid door Hunsberger als global head of product. Hunsberger, die meer dan dertig jaar in strategische leidinggevende functies bij Four Seasons heeft gewerkt, vertrok na functies als President of the Americas en Global Chief Human Resources Officer.

Bestemmingen voor Appellation Hotels

De Appellation bestemmingen zijn bewust gekozen als verzamelplaats voor de hedendaagse makers, telers en ambachtslieden en voldoen tegelijkertijd aan de marktvraag naar accommodaties. De eerste locaties in Sun Valley (ID), Healdsburg (CA) en Pacific Grove (CA) zijn gekozen vanwege hun iconische landschappen en onontdekte kenmerken. De Appellation-hotels variëren in grootte: de eerste geplande hotels hebben 72 tot 225 kamers. Alle hotels beschikken over een typisch Charlie Palmer restaurant en bar, interactieve culinaire demonstraties, uitgebreide ervaringsprogramma’s, vergader- en evenementenruimtes, een zwembad en spa en fitnesscentra. Bepaalde hotels, zoals Appellation Sun Valley, zullen ook woningen aanbieden.

Appellation’s comfort biedt luxe zonder formaliteit, hetgeen je culinair kunt ervaren en via doordachte contactpunten en unieke service-interacties. “Appellation Hotel Brand gaat over een ervaring die indrukwekkend is, maar pretentieloos. Als mensen zich op elk niveau op hun gemak voelen, smaakt het eten beter, wordt er harder gelachen en zijn de herinneringen sterker”, aldus Palmer. Hyperlokaal eten en drinken en tientallen lokale kenmerken zijn verweven in elke gastervaring, van architectuur en inrichting tot educatieve programmering, gerechten en cocktails. Hunsberger legt uit: “Gasten en plaatselijke bewoners kunnen genieten van ‘live vuur koken’ terwijl ze wijn drinken met een gerenommeerde lokale wijnmaker in Healdsburg, genieten van een perfect bereide cocktail naast het observatorium in de bar op het dak in Sun Valley, of de kunst van perfect bereide artisjok leren in Pacific Grove, slechts een paar mijl van de ‘Artisjok Hoofdstad van de Wereld’.”

De visie voor de Appellation Hotels

Hunsberger en Palmer’s visie voor Appellation gaat verder dan de gastervaring, als een bedrijf dat hotels bouwt die echt verbinden, betrekken en hun lokale gemeenschappen dienen. Even belangrijk voor de oprichters is dat Appellation een bedrijf wordt dat de volgende generatie geweldige chef-koks, hoteliers, kunstenaars en horecaprofessionals ontwikkelt. Palmer en Hunsberger zijn vastbesloten om lokaal talent aan te boren en waar mogelijk zelfs werknemerswoningen te bouwen bij elk Appellation hotel. “Elke Appellation gaat het regionale karakter, de persoonlijkheid van de mensen die er wonen en het eten dat hen samenbrengt, weergeven” legt Palmer uit.

Appellation is ontworpen om zowel te kunnen draaien met een eigenaar-exploitant als externe manager met unieke gestroomlijnde managementoplossingen. Het merk opereert in markten met een hoge toetredingsdrempel en ruimte voor luxehotels. Naast de eerste drie hotels die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn er al plannen voor hotels op verschillende andere onderscheidende locaties. Voor meer informatie over Appellation Hotels en investeringsmogelijkheden kan je terecht op hun website.

Website: Appellation Hotel Brand

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.