Het Amsterdamse Proeflokaal | Food experience van 1.800 m2

12-4-2017

Aankomende week opent Het Amsterdamse Proeflokaal haar deuren aan het vernieuwde Stadionplein nabij het Olympisch Stadion. Een food experience waar ruim duizend eters kennis kunnen maken met de smaak van Amsterdam. Van Amsterdammers tot toeristen, van forenzen tot foodies.

Twee verdiepingen met gastvrijheid, smaak en educatie

Het Amsterdamse Proeflokaal is 1.800 m2 groot en verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond vinden gasten een ontbijt- en lunchbeleving, het restaurant, de Dutch Seafoodbar en de Proeftafel. Op deze drie tafels worden elke twee weken nieuwe gerechten geserveerd die iets moeten vertellen over de Amsterdamse eetcultuur.

Een verdieping hoger er ruimte voor evenementen en grotere groepen: van Wijn- en Bierwereld tot een Workshop Kitchen en de Food Experience ruimte met het uitzicht op het Olympisch Stadion. Onder meer Heineken zal een vleugel inrichten als proeverij van ambachtelijk gebrouwen bier terwijl er aan de overzijde een proeflokaal komt voor wijn en alles wat daarmee te maken heeft. Ook wordt er een Food Experience film gedraaid die je meeneemt in de eetgeschiedenis van de stad waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

ROC Amsterdam

Het nieuwe proeflokaal heeft ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid, er wordt samengewerkt met onder andere het ROC van Amsterdam. Een nieuwe generatie hospitality talenten krijgen namelijk praktijk- en theorieonderwijs op locatie. Het Amsterdamse Proeflokaal is een prominent onderdeel van House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de Gemeente Amsterdam om het gevoel van gastvrijheid in Amsterdam structureel te verhogen.

Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal bevindt zich op Stadionplein 300 en is zeven dagen per week geopend van 6 uur ’s ochtends tot middernacht.

Bron: Proeflokaal Stadionplein

Website: Het Amsterdamse Proeflokaal

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.