Amstel Hotel Amsterdam onthult Van Gogh Suite

17-9-2015

Van 7 september tot 5 december 2015 is er in het Amstel Hotel een speciale presentatie over Van Gogh te zien. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met pastelkrijt, olieverf en penselen.

Europa eert Van Gogh

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Verschillende musea en andere instellingen in Europa eren de Nederlandse kunstenaar met bijzondere tentoonstellingen en evenementen. Recent was er bijvoorbeeld nog een labyrint van zonnebloemen op het Museumplein in Amsterdam te zien.

Van Gogh Museum Relievo

Het Amstel Hotel heeft op 15 september de Van Gogh Suite en de Van Gogh Relievo collectie gelanceerd. De Van Gogh Museum Relievo Collectie is nauwelijks te onderscheiden van de originele schilderijen die in het Van Gogh Museum zijn te zien. Dit is gerealiseerd met een combinatie van de laatste 2D en 3D technologie, vakmanschap en handwerk.

Van Gogh Suite

De speciale Van Gogh Suite is beschikbaar tot 1 januari 2016. De comfortabele suite op de vierde verdieping van het hotel is ingericht in de sfeer van zijn schilderijen. Op de verweerde houten tafel in de zitkamer staat bij binnenkomst een fles absint, het drankje waar Van Gogh verzot op was. Ook staat er een bord in de suite in de vorm van een verfpalet. Daarop liggen typische Amsterdamse hartige hapjes. Voor geïnspireerde gasten staat er pastelkrijt, olieverf en een canvas doek op een ezel klaar, met uiteraard de penselen om los te gaan. Het eigen kunstwerk mag de gast na de creatieve uitspatting meenemen. Inspiratie opdoen kan volop in de suite. Op twee plaatsen in de Van Gogh room hangen schilderijen uit de Van Gogh Museum Relievo Collection. Het uitzicht op de Amstel is daarnaast ook nog eens magnifiek.

Bron: InterContinental Amstel Amsterdam

Website: InterContinental Amstel Amsterdam

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.