Ambachtelijke Caorunn Gin uit Schotland

26-6-2015

De Caorunn Gin uit Schotland is een ‘wild verfijnde Schotse Gin’ gemaakt door ginmeester Simon Buley die het liefst gebruik maakt van wilde natuurlijke ingrediënten.

Coarunn Gin

Caorunn gin (uitgesproken als ‘ka-roon’) komt uit de Schotse Hooglanden en wordt gemaakt door de van oorsprong whisky-distilleerderij Balmenach. De distilleerderij bestaat sinds 1824, heeft een rijke geschiedenis en is dus al bijna drie eeuwen actief.

Waar wordt de gin van gemaakt?

Caorunn Gin is met de hand gemaakt door ginmeester Simon Buley en bevat traditionele gin ingrediënten als jeneverbes, koriander, sinaasappelschil, citroenschil, Engelwortel en (Chinese) kaneel (ja, er bestaan meerdere kaneelsoorten!). Daar voegt hij vijf lokaal verzamelde Keltische natuurproducten aan toe die eveneens hun smaak aan de gin afgeven. Dat zijn zure appeltjes uit Coul (Ross-shire), wilde gagel, struikhei, paardenbloem en lijsterbes. De naam van de gin komt van de Gaelische term voor de lijsterbes, ‘Caorunn’.

Wildplukken

Het bijzondere van deze gin is dat de vijf lokale ingrediënten door de ginmeester verzameld worden in de directe omgeving van de distilleerderij en dat de gin vervolgens in kleine volumes met de hand wordt gestookt. Dat gebeurt in een unieke koperen ketel uit de jaren ’20 die vroeger werd gebruikt voor het maken van parfum, het is de enige werkende in zijn soort. Omdat de makers grote liefhebbers zijn van wilde ingrediënten stimuleren ze cocktailmakers om zelf de natuur in te gaan en tijdens een wildplukwandeling lekkernijen voor in de cocktails te verzamelen.

Met tonic

Caorunn Gin is het beste geserveerd met Fever Tree tonic en een schijfje rode appel om de heldere smaak te verstreken. In Schotland houden ze van sterk, één deel Caorunn op één deel tonic.

Website: Caorunn Gin

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.