Amazon gratis bezorgservice voor maaltijden

15-9-2015

  • Icons made by Freepik from Flaticon

Amazon gaat maaltijden gratis bezorgen binnen een uur voor premium members in Seattle.

Online retailer Amazon.com Inc is gestart met een gratis bezorgservice voor maaltijden van restaurants. Amazon Prime leden kunnen gratis bestellingen binnen het uur laten leveren vanaf tientallen verkooppunten. De Amazon Prime dienst kost 99 dollar per jaar. Naast het bezorgen biedt de dienst ook onbeperkte foto-opslag en kun je via de service films kijken en muziek luisteren.

Levering van bier wijn en sterke drank

Amazon in Seattle maakte enkele weken geleden ook al bekend dat ze beginnen met één-uurs levering van bier, wijn en sterke drank. De stad is de enige locatie in Amerika waar klanten sterke drank en bier kunnen bestellen. In de rest van het land is de bezorging beperkt tot wijn. Amazon biedt ook al snelle alcohollevering in Londen.

Bezorgmarkt groeit

Met de snelle leveringen wil Amazon gaan concurreren met restaurantbezorgers als GrubHub. De Amerikaanse GrubHub is een soort Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf bezorgt voor 30.000 lokale restaurants en heeft klanten in 800 Amerikaanse steden. Naar schatting spendeerden Amerikanen 70 miljard aan afhaal- en bezorgmaaltijden in 2013. Met zulke cijfers loont het om als extra dienst een gratis bezorgservice voor maaltijden aan te bieden. In maart 2015 was de omzet in restaurants en bars in Amerika voor het eerst hoger dan de boodschappenmarkt (!). Met het uitbreiden van de bezorgmarkt kunnen restaurants meer omzet draaien tijdens piekmomenten, zonder extra zitplekken toe te voegen.

Bron: Bloomberg

Website: Amazon Prime

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.