Amare Marbella Beach Hotel | Kunstexpositie in hotel en sterrenchef opent pop-up restaurant Hayaca

25-6-2018

  • pop-up restaurant HayacaMauricio Giovanini at Amare Marbella Beach Hotel
  • pop-up restaurant HayacaHayaca at Amare Marbella Beach Hotel
  • pop-up restaurant Hayaca Amare Marbella Beach Hotel
  • pop-up restaurant HayacaJesús Chacón at Amare Marbella Beach Hotel
  • pop-up restaurant HayacaJesús Chacón has an art exhibition at Amare Marbella Beach Hotel

Marbella is een hotspot rijker! Vanaf halverwege juni tot en met 16 september runt chef in het Amare Marbella Beach Hotel het Latijns Amerikaans fusion pop-up restaurant Hayaca. Hij kreeg voor zijn restaurant Messina naast het hotel een Michelinster. Naast dit nieuwe restaurantconcept is er bij Amare ook veel plek voor kunst. Dit seizoen zijn er door het hele hotel werken te zien van de Spaanse fotograaf Jesús Chacón. En ze zijn een partnership aangegaan met het Marbella International Film Festival. Weer een paar mooie voorbeelden van samenwerken!

Culinair | Pop-up restaurant Hayaca

Mauricio Giovanini maakt in het pop-up restaurant Hayaca veel gebruik van lokale producten en laat eigentijdse bereidingen zien van klassieke Latijns Amerikaanse gerechten. Hij brengt zijn vrije filosofie vanuit restaurant Messina mee naar Hayaca en mixt smaken uit verschillende Zuid-Amerikaanse landen, met als resultaat heerlijke gerechten als Colombiaanse chipá met suero en hogao (kaasbrood met een traditionele saus), brasem met een scherpe bananencrème en als dessert tapioca met canchanchara en guave ijs. Klinkt goed!

Het interieur en de sfeer is onmiskenbaar Latijns Amerikaans, met kleurrijke lange banken, fleurige kussens, tropische planten en rieten manden en stoelen. Tijdens het eten wordt er uiteraard Latin muziek gedraaid en is er prachtig uitzicht over Marbella en de Middellandse zee.

Kunstexpositie | Fotograaf Jesús Chacón

Het Amare Marbella Beach Hotel is op zich al een kunstwerk, en laat in alle openbare ruimtes het hele jaar door kunst zien. Dit seizoen is er werk te zien van fotograaf Jesús Chacón. Zo wordt een wandeling door de gangen of een ritje met de lift een echte ervaring. Het werk van Chacón typeert zich door een geheel eigen techniek en een perspectief die een andere kijk op de wereld laat zien. Sommige van zijn werken zijn geïnspireerd op ervaringen en dromen van de fotograaf zelf, terwijl ander werk juist het verhaal van anderen vertelt, bekende locals of juist onbekenden spelen de hoofdrol.

Amare Art TV kanaal | Samenwerking met het Marbella International Film Festival      

Naast fotografie heeft het hotel ook een partnership met Marbella International Film Festival gesloten, waardoor het hotel de films, documentaires en animaties kan laten zien op het speciale Amare Art TV kanaal op de televisies in de hotelkamers.

Website: Amare Beach Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.