Als huurbrouwer aan de slag bij Brouwerij Troost

12-2-2016

Goed nieuws, er zijn nog plekken vrij! Bij Brouwerij Troost in Amsterdam heb je nu de kans om als bierbrouwer aan de slag te gaan. De inschrijving voor het tweede kwartaal in 2016 is inmiddels geopend.

Bierbrouwen steeds populairder

Het brouwen van je eigen bier wordt steeds populairder in Nederland. In juni 2015 waren er in Nederland maar liefst 312 brouwerijen. Ter vergelijking: in 2013 waren dit er 165. Dit is ook terug te zien in de hedendaagse horeca, waar je steeds vaker je biertje kunt kiezen van een uitgebreide bierkaart. Bij veel bierkaarten vind je naast informatie over het alcoholpercentage en de ingrediënten ook informatie over de brouwerij. Voor de kleinere ondernemer onder de bierbrouwers is het natuurlijk ontzettend leuk om uiteindelijk ook je eigen gebrouwde biertje op een bierkaart terug te zien.

Zelf bier brouwen

Bij Brouwerij Troost bieden ze ondernemers nu de kans om hun bier te brouwen. De huurbrouwers die in de Westergasfabriek van de brouwerij zitten kunnen hier gebruik maken van de ketels van Brouwerij Troost, van de ervaringen van andere brouwers en als het meezit kun je ook nog de beschikking krijgen over een tapkraan in de brewpub. Momenteel zijn er twee biertjes op de tap beschikbaar van brouwers die een ketel huren bij Brouwerij Troost: de Extra Stout van Van Vollenhoven en binnenkort ook de ‘King Kong’ van de Cinema Brewers. Wie weet zien we jouw biertje hier binnenkort ook wel terug op de tap!

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost kent zijn oorsprong in een voormalig klooster in De Pijp in Amsterdam. Tegenwoordig is er een grotere brouwerij bijgekomen op de Westergasfabriek waar er inmiddels meer dan 250.000 liter bier is gebrouwd. Samen met 13 huurbrouwers zijn er maar liefst 30 soorten bier gemaakt. Bekijk deze video over Brouwerij Troost.

Website: Brouwerij Troost

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.