Aloft hotels introduceren een voice-activated room

1-9-2016

Stel je voor dat je niet meer uit bed hoeft om de temperatuur in de kamer te veranderen, of om een lichtschakelaar te vinden midden in de nacht. Met het nieuwe spraak gestuurde systeem van de Aloft’s hotels hoef je alleen maar Siri de boodschap te geven om de lichten te controleren, de airco te bedienen, muziek op te zetten, de tv aan of uit te doen etc. Ze noemen het ‘Project Jetson’ en het is een app die geïnstalleerd is op een iPad waarmee je met behulp van Apple’s Homekit en Siri, de technische aspecten van de kamer controleert.

Voice-activated room

De voice-activated hotelkamer is bedacht door het Aloft tech lab. In onze bron, het artikel op Fast Company, lees je over meerdere vernieuwingen van dit tech lab. Zij blijven de technologie achter Project Jetson de komende maanden verfijnen, en als de beoordelingen van de gasten goed zijn, kunnen de andere hotels die bij Aloft zijn aangesloten, hier ook gebruik van gaan maken. Het systeem kan onder andere een speciale sfeer in de kamer creëren: Zeg ‘reset’ en de lichten in de kamer worden weer zoals ze waren toen je de eerste stap in de kamer zette. Als je tegen Siri ‘relax’ zegt dan worden de lichten automatisch gedimpt. Media-accounts, films of muziek streamen en Siri als conciërge gebruiken is allemaal mogelijk op de iPad.

Bron: Fast Company

Website: Aloft hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.