Allergenen in kaart via Ingrediënten Informatie Nederland

13-11-2014

  • Ingrediënten Informatie Nederland

Nog precies één maand en dan is het zover, elke voedselverstrekker in Europa is dan verplicht om zijn klanten of gasten te kunnen vertellen welke allergenen in een gerecht of product verwerkt zijn. Het is ingewikkelde materie en tijdrovend om dit als chef zelf te moeten bepalen. Ingrediënt Informatie Nederland kan je hierbij ondersteunen!

De oplossing

Ingrediënten Informatie Nederland (IIN), koppelt de allergenen, maar ook voedingswaarden en E-nummers, aan de producten die jij gebruikt. Op basis van deze koppeling maken zij inzichtelijk welke allergenen, voedingswaarden en E-nummers er in uw gerechten zitten. IIN wil dé oplossing bieden voor het verstrekken van allergenen informatie binnen jouw organisatie; grote of kleine horecaondernemingen of cateraars.

Hoe werkt het

De filosofie achter de software die IIN heeft ontwikkeld is: ‘het op een eenvoudige manier inzichtelijk krijgen van allergenen in voedingsproducten’. De software is ingericht op basis van jouw menu’s, producten en recepturen en biedt dus een custom made ingrediënten- informatie pakket. Je kunt naast de allergenen ook direct inzicht krijgen in de voedingswaarden, hetgeen verplicht wordt in 2016 en de E-nummers. Kortom, IIN maakt de koppeling tussen de door je leveranciers aangeleverde grondstofspecificaties en je eigen recepturen in één database. Via je eigen ‘Mijn IIN’ heb je snel inzichtelijk welke allergenen in het opgevraagde product, gerecht of menu zitten. Je kunt dit printen en verwerken in een aparte allergenen menukaart. deze informatie tonen op een op een tablet of smartphone of indien gewenst mailen naar je gasten.

100% custom made

Dus geen vellen papier maar een web based oplossing. Dat betekent dat je altijd en overal middels een pc, tablet of smartphone de gewenste informatie kunt raadplegen.
Het systeem bespaart tijd, je voldoet aan de wettelijke eisen, je kunt gasten ontvangen die last hebben van voedselallergieën en je creëert tegelijkertijd een stuk toegevoegde waarde voor voedingsbewuste gasten. Op de website van IIN is het mogelijk om binnen een demo omgeving te ervaren wat de mogelijkheden zijn van Ingrediënten Informatie Nederland.

Bron: iin.fm

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.