Accor kondigt wereldwijde lancering aan van ‘Accor Key’ | Een digitale sleuteloplossing

15-2-2021

  • Accor Key, the digital key solution

Accor heeft onlangs een wereldwijde uitrol aangekondigd van haar digitale sleutel, ‘Accor Key’, in lijn met de strategie van de Accor-groep om een ​​contactloos gastenverblijf in haar faciliteiten te bieden. Deze nieuwe stap voor Accor bevestigt haar ambitie om te innoveren en te investeren in hoogwaardige technologische oplossingen, om haar gasten waar mogelijk de allerbeste en handigste ervaringen te bieden.

Na succesvolle pilots in de Verenigde Staten, Europa en Azië, zal de uitrol starten in alle nieuwe Accor hotels die in 2021 worden geopend. Van alle bestaande hotels zullen er dit jaar al 500 worden uitgerust met Accor Key, ten minste 50% van alle bij Accor aangesloten hotels zal in 2026 met deze techniek uitgerust zijn. Door klanten toegang tot hun kamers te bieden zonder een fysieke sleutel, helpt Accor ook bij het verminderen van de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt voor traditionele sleutelkaarten en karton voor de sleutelhouder.

Over de uitrol van Accor Key

De focus van de uitrol zal zijn om klanten een ‘key-less’ toegangsoplossing te bieden, terwijl ervoor wordt gezorgd dat hotels de menselijke ‘touch’ die gasten verwachten, niet uit het oog verliezen. Bij aankomst op hun bestemming ontvangen klanten hun kamersleutel virtueel bij het downloaden van de digitale sleutel-app van Accor. Klanten krijgen dan toegang tot kamers, vergaderzalen en liften met hun smartphone. Zodra gasten uitchecken en het hotel verlaten, wordt de mobiele sleutel automatisch gedeactiveerd.

Patrick Mendes, Chief Commercial Officer Accor, verantwoordelijk voor sales, marketing, distributie en loyaliteit, hierover: “We zijn verheugd de lancering van ‘Accor Key’ binnen ons hele netwerk aan te kondigen. Het realiseren van contactloze gastervaringen is een prioriteit voor Accor. ‘Accor Key’ is een geweldig voorbeeld van hoe de Accor-groep oplossingen creëert en deze efficiënt kan inzetten in alle landen waar Accor actief is.”

Floor Bleeker, Chief Technology Officer Accor, voegt toe: “We streven er altijd naar technologie toe te passen die de algehele gastervaring kan verbeteren. Gasten zoeken steeds vaker contact-light reis- en hotelervaringen. Daarom zorgt de eenvoudig te bedienen en zeer praktische toepassing voor een gestroomlijnd proces voor onze gasten.”

Het Accor Key-programma wordt geleverd via een partnerschap met STAYmyway. Faustino Fernandez, oprichter en CEO van STAYmyway: “We zijn vereerd om met zo’n innovatief bedrijf samen te werken op zo’n kritiek moment in deze branche. Uit een recent onderzoek van Deloitte blijkt dat 60% van de reizigers eerder in een hotel verblijft waar men contactloos kan checken en de mogelijkheid biedt om een ​​smartphone als kamersleutel te gebruiken – 16% zegt zelfs dat het een ‘must have’ is. De vraag is nog groter bij frequente reizigers.”

Over STAYmyway

STAYmyway is een innovatief bedrijf uit Spanje dat hoteleigenaren en beheerders van vakantiewoningen in staat stelt hun gasten mobiele toegang te bieden. De mobiele oplossing bevat veel functies, zoals identiteits- of paspoortverificatie of selfie-matches. De smart-key van STAYmyway is te gebruiken op de meeste bestaande sloten en kan gemakkelijk worden geïnstalleerd. Kosten worden bespaard en de levensduur van huidige sloten wordt met jaren verlengt omdat het de snelste, goedkoopste en gemakkelijkste manier is om ​​mobiele sleutels uit te rollen binnen een hotel.

Website: Accor Hotels

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.