Accor en Bureau Veritas lanceren een label voor een veiligheidsnorm en reinigingsprotocollen in Frankrijk

17-4-2020

Het project is gestart om de horeca te ondersteunen bij de terugkeer naar het ‘normale’ leven. Accor, een wereldleider in de gastvrijheidsindustrie en Bureau Veritas, een wereldleider op het gebied van testen, inspectie en certificering, hebben hun krachten gebundeld om een ​​label te ontwikkelen dat is ontworpen om de veiligheidsnormen en reinigingsprotocollen te certificeren zodat bedrijven kunnen heropenen. Het label zal betrekking hebben op zowel accommodaties als catering en de sanitaire normen die hierin zijn vastgesteld zullen van toepassing zijn op alle hotels van de Accor Groep, evenals op andere ketens en onafhankelijke hotels. Het project is uitgevoerd in samenwerking met artsen en epidemiologen en is ontwikkeld in samenwerking met Accor-eigenaren en handelsverenigingen, zoals UMIH, GNC en GNI.

De economische ontwikkeling zal deels worden vertroebeld door de psychologische reactie van mensen op het weer opstarten van de economie. Veel mensen, vooral de 50-plussers, zullen angstig blijven. Op de één of andere manier moet de horeca hun vertrouwen terugwinnen en hun gasten ervan overtuigen dat een bezoek aan hun bedrijf veilig is. Het zal moeilijk zijn om dit te doen door alleen maar te aan te geven dat alles is schoongemaakt … Voor hotel- en restaurantketens kan een standaard schoonmaak label, zoals de verschillende kwaliteitssystemen in de zakelijke B2B sector, dat vertrouwen bevorderen. Het zou wel eens verstandig kunnen zijn om voor de hele industrie wereldwijd één veiligheidsnorm en reinigingsprotocol te maken. Hoewel verschillende stakeholders hier waarschijnlijk anders over denken, mag dit mijn inziens geen financiële last vormen voor kleinere, individuele hotels en restaurants. Het voldoen aan een nieuwe norm is onze wederzijdse zorg zodat we zo snel mogelijk gezamenlijk kunnen heropenen. ^ Marjolein

De opinie van Accor en Bureau Veritas

Franck GERVAIS, CEO van Europe Accor, zegt over dit project: “Het verwelkomen, beschermen en verzorgen van anderen zit in het DNA van Accor en vormt de kern van wat we doen. Vandaag de dag moeten onze werknemers, klanten en partners meer dan ooit worden gerustgesteld dat wij nog steeds het vermogen hebben om hen zo goed mogelijk welkom te heten. Als Europees leider op het gebied van gastvrijheid is het onze plicht om te anticiperen op behoeften en te voldoen aan de hoogste normen van gezondheids- en veiligheidseisen. We zijn verheugd om in deze ontwikkelingen samen met Bureau Veritas te pionieren en dit ter beschikking te stellen aan alle belanghebbenden.”

Jacques POMMERAUD, CEO Bureau Veritas Africa & France, voegt hieraan toe: “Al bijna 200 jaar is het de missie van Bureau Veritas om een ​​wereld van vertrouwen vorm te geven. Met dit label hebben we vandaag de mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van onze samenleving op het gebied van gezondheid en veiligheid. Dit label zal met vertrouwen bijdragen aan de heropening van de horeca. We zijn trots om met Accor samen te werken, eerst in Frankrijk en vervolgens in alle Europese landen. Deze aanpak zal de hele branche ten goede komen, aangezien elk bedrijf kan vragen om een ​​certificering door Bureau Veritas.”

Het project

Het project wordt volgende week met Alliance France Tourisme en relevante ministeries (Franse ministeries van Toerisme, Gezondheid en Arbeid) gedeeld, zodat ze er actief bij betrokken worden en de aanbevolen normen valideren. Er zullen in Frankrijk en vervolgens in Europa concrete voorstellen worden ingediend bij de verschillende regeringen, relevante ministeries en commissies om de lockdown-maatregelen te vergemakkelijken. Concreet zal de output van deze inspanning een operationele gids zijn die ter beschikking wordt gesteld aan alle belanghebbenden in de horeca, waardoor ze de gezondheids- en veiligheidsaanbeveling van autoriteiten (WHO, Ministerie van Volksgezondheid, enzovoorts) strikt kunnen toepassen, zowel in ruimtes voor gasten als in de back office, de kantoor- en keukenruimtes. Europese gasten kunnen uiteindelijk, voordat ze hun volgende verblijf boeken, op een speciale website van Bureau Veritas controleren of een hotel of restaurant al dan niet gecertificeerd is door Bureau Veritas.

Website: Accor & Bureau Veritas

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.