Conservatorium Hotel x Café Nol | Vijfsterren Hollandse gezelligheid tijdens Hotelnacht

5-1-2023

  • Conservatorium HotelConservatorium Hotel
  • Café NolCafé Nol

Vijfsterren Hollandse gezelligheid tijdens de tiende editie van Hotelnacht Amsterdam, op 14 en 15 januari 2023 bij het Conservatorium Hotel in samenwerking van Café Nol, het beroemdste café van de Jordaan. Voor deze ode aan het nachtleven van de hoofdstad, tovert het hotel Taiko Bar om tot een Amsterdamse kroeg. Bezoekers van Hotelnacht en hotelgasten genieten van Hollandse hits, met als hoogtepunt een optreden van Café Nol’s vaste volkszanger. Chef-kok Schilo van Coevorden presenteert deze avond zijn variant op de oud-Hollandse bittergarnituur: een langoustines frikandel met groene curry en kaviaar, een wagyu beef frikandel en zijn bekroonde kaassoufflé met zwarte truffel. Ook aan de bar wanen gasten zich even in de Jordaan met een koud glas bier, een kopstootje of een speciale Jenever-cocktail verzorgd door ’s werelds oudste cocktailmerk Lucas Bols (uit Amsterdam).

Leestijd: 2 minuten

Vijfsterren Hollandse gezelligheid

De Amsterdamse avond in het Conservatorium Hotel vindt plaats op zaterdag 14 januari 2023. Hotelnacht-deelnemers en hotelgasten zijn welkom van 20.00 uur tot 00.00 uur in Taiko Bar in het Conservatorium Hotel, Paulus Potterstraat 50 in Amsterdam.

Over het Conservatorium Hotel

Het Conservatorium hotel is gelegen in het Museumkwartier, het luxueuze en culturele hart van de stad. In dit architectonische meesterwerk dat een monumentaal historisch karakter combineert met hedendaags design bevinden zich diverse restaurants, een bar, een lounge en het 1000 vierkante meter grote Akasha Holistic Wellbeing. Letterlijk om de hoek van deze bruisende en elegante setting liggen de kroonjuwelen van de stad: het Van Gogh Museum, het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat met de meest luxueuze winkels van Amsterdam. Al met al een unieke locatie, zowel voor ontspanning als voor culturele of zakelijke doeleinden.

Over Café Nol

Café Nol opende in 1966 zijn deuren aan de Westerstraat in de Jordaan en is al jaren een begrip in Amsterdam. Bij Café Nol vinden gasten al bijna 60 jaar Amsterdamse gezelligheid in een echte Jordanese kroeg. Het motto ‘Altijd lol bij Café Nol’ is al die tijd onveranderd gebleven. Volkszangers als Johnny Jordaan, Tante Leen en Willy Alberti waren graag geziene gasten in Café Nol en mede daardoor ontstond de nauwe band van Café Nol met het levenslied die nog altijd voortduurt. Café Nol is een echt familiebedrijf: huidige eigenaresse Anne-Marie Grijzenhout is de kleindochter van de eerste eigenaren Nol en Miep Uilenbroek.

Over Hotelnacht

De Mastercard Hotelnacht op 14 en 15 januari is een hotelfestival met culinaire, creatieve en culturele feestjes in de mooiste hotels van Amsterdam. Amsterdammers kunnen bovendien overnachten voor een speciale prijs. Mastercard Hotelnacht viert in 2023 zijn tiende verjaardag met een extra bruisende editie. We schreven eerder over initiatieven rondom de Hotelnacht

Website: Het Conservatorium Hotel X Café Nol voor de Hotelnacht

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.