Donderdag; déblocage du Beaujolais Primeur

18-11-2014

  • Ambassadeur Bistrot Beaujolais (2)
  • Bistrot Beaujolais

De Beaujolais Primeur ofwel Nouveau wordt weer steeds populairder. Verwen jij je gasten met een menu Beaujolais?
Halverwege oktober ben ik een lang weekend naar Parijs geweest en het viel me op dat er bij veel restaurants aankondigingen hangen voor een menu op 20 november ter eren van de ‘déblocage’ van de Beaujolais Primeur ofwel Nouveau. Ik kan mij de jaren nog goed herinneren dat de primeurwijnen van goede kwaliteit vaak al waren uitverkocht in de voorverkoop! Daar is behoorlijk de klad in gekomen door diverse schandalen. Maar de Beaujolais wordt langzamerhand weer steeds populairder, mede door de kwaliteitsverbeteringen die de wijnbouwers in de streek hebben doorgevoerd.

De derde donderdag van november, een menu Beaujolais Primeur

De ‘déblocage’ mag weer gevierd worden en als restaurateur kun je hier aandacht aan besteden. Marc Cruellas, eigenaar van Bistrot de la Place in Den Haag is de Beaujolais altijd trouw gebleven en verwent zijn gasten elk jaar rondom de ‘déblocage’ met gerechten uit de wijnstreek. Dit onder het genot van een ‘pot de Beaujolais Nouveau’ en live Franse muziek.

Bron: www.bistrotdelaplace.nl

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.