47 Anno Domini ǀ Wijnbar en restaurant met échte Italiaanse invloeden

11-4-2019

  • 47AnnoDomini47 Anno Domini
  • 47AnnoDomini47 Anno Domini
  • 47 Anno Domini47 Anno Domini
  • 47AnnoDomini47 Anno Domini
  • 47AnnoDomini47 Anno Domini

Begin dit jaar opende Italiaans restaurant 47 Anno Domini aan de Rademarkt in Groningen. Het restaurant wordt gerund door de jonge onderneemster Valeria Scamacca. Ze is 21 jaar jong en daarmee hoogstwaarschijnlijk de jongste onderneemster in Groningen. Horeca is haar met de paplepel ingegoten, al vanaf jongs af aan was Valeria te vinden in het restaurant van haar ouders. Naarmate zij ouder werd ging het steeds meer kriebelen om ook haar toekomst in deze richting voort te zetten. Zo gezegd zo gedaan, ze ging studeren aan de hogere hotelschool en nog voordat ze haar diploma binnen had waren de eerste plannen voor haar eigen onderneming al gemaakt.

Oog voor detail

Bij binnenkomst waan je je direct in warme en stijlvolle omgeving. De ruimtes zijn met oog voor detail ingericht, overal is iets te zien zonder dat het overheerst. Het pand waar 47 Anno Domini zich in gevestigd heeft, bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden worden door een brede gang. Langs een van de wanden van deze gang bevinden zich oude wijnkasten gevuld met bijzondere wijnen. Zo schenken ze bijvoorbeeld de Italiaanse wijn Le Argille, die gerijpt is in een cementen vat of de Azzura Rossa, een stevige rode wijn met een alcoholpercentage van 16%. De eigenaresse heeft er voor gekozen om verschillende invullingen te geven aan de twee ruimtes maar wel twee die goed op elkaar inspelen. Zo is de ene ruimte bedoeld als wijnbar, waar knusse zitjes en grote loungebanken aanwezig zijn. Een plek waar gasten zich vanuit hun borrel kunnen verplaatsen naar het restaurantgedeelte of juist na een heerlijke maaltijd kunnen uitbuiken op een van de grote loungebanken.

Italiaanse roots én echte Pinsa

De uitvergrote originele familiefoto van Valeria haar grootouders hangt prompt aan een van de muren in het restaurant gedeelte. Maar haar familie en de Italiaanse invloeden zijn niet alleen aanwezig door deze foto. De Italiaanse roots en jarenoude familierecepten van Valeria en haar chef-koks vind je ook terug in de kaart van 47 Anno Domini. ‘Met respect voor de Italiaanse tradities worden bekende gerechten hier opnieuw ontdekt´. De oude familierecepten in een nieuw jasje, oftewel de moderne Italiaanse keuken. Het restaurant is van dinsdag t/m zondag geopend voor zowel lunch als diner. Naast de bekende Italiaanse insalata’s en pasta’s serveren ze bij de lunch ook pinsa oftewel, warme pizza broodjes. Een gerechtje die je niet bij iedere Italiaan op de kaart ziet staan maar je zeker eens moet proeven!

Website: 47 Anno Domino 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.